Зайцева В.М.
2025
Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір №136613. Дата
реєстрації – 27 травня 2025 року. Назва – навчальний посібник «Маркетинг в
туризмі».
Zaytseva V. The value of virtual tourism for the post-war economy.
Актуальні проблеми та тренди розвитку систем управління в сучасних
умовах : мат-ли Міжнар. наук.-пр. конф., 26 березня 2025 р. / за заг. ред. Ю.
Пройдака. Укр. держ. ун-т науки і технологій. Дніпро, 2025. 255 с. С. 201 –
202.
Zaytseva V., Tsviliy S., Multu Yusuf. Innovations in the educational
process regarding the training of tourism and recreation specialists by the
university. Актуальні проблеми та тренди розвитку систем управління в
сучасних умовах : мат-ли Міжнар. наук.-пр. конф., 26 березня 2025 р. / за заг.
ред. Ю. Пройдака. Укр. держ. ун-т науки і технологій. Дніпро, 2025. 255 с. С.
235 – 236.
2024
Інноваційний розвиток туризму та готельно-ресторанного
господарства : монографія / за редакцією В. М. Зайцевої. Запоріжжя. НУ
«Запорізька політехніка», 2024. 202 с.
Zaytseva V., Tsviliy S.M., Demko V.S., Klopov I.О., Kovalenko V.l.
Internalization of the investment environment in the international tourism industry.
Apuntes del CENES. Vol. 43. № 78. 2024. Pp. 91–123. DOI:
https://doi.org/10.19053/uptc.01203053.v43.n78.2024.16971 URL:
https://revistas.uptc.edu.co/index.php/cenes/article/view/16971/14266 (Scopus).
Zaytseva V., . Byelikova М., Bezkhlibna А., Polyezhayev Y., Pukhalska G.
Information and Digital Business Security in Tourism as a Component of the
Coastal Region Competitiveness. Data-Centric Business and Application: Modern
Trends in Financial and Innovayion Data Process. 2024, Chapter 6, Vol. 1. Lecture
Notes on Data Engineering and Communications Technologies, pp. 1 – 28
(Scopus).
Zaytseva V., Lenert S., Dubinina A., Vindyk A., Cherevko O., Tatar L.,
Skyrda O., Prasol S. Design of a new film with predefined properties based on
chitosan. East European Journal of Enterprise Technologies. Vol. 5, № 6 (131),
2024: Technology organic and inorganic substances, p. 34 – 44. DOI:
10.15587/1729-4061.2024.313889
https://journals.uran.ua/eejet/article/view/313889 (Scopus).
Zaytseva V., Lenert S., Dubinina, A., Mardar, M., Kuklina, T., Cherevko,
O., Letuta, T., Tatar, L. Monitoring of research on the chemical composition of
white root crops. Food Science and Technology, Vol 18 № 3, 2024: Chemistry of
food products and materials. New raw materials, р. 23 – 33
https://doi.org/10.15673/fst.v18i3.3021
https://journals.ontu.edu.ua/index.php/foodtech/article/view/3021 (Web of
Science).
Зайцева В.М., Цвілий С.М. Маркетинг кризових територій в туризмі.
Відновлення України та її регіонів в контексті глобальних трендів:
управління, адміністрування та забезпечення : тези доповідей Міжнар. наук.-
практ. конф., Запоріжжя, 23–24 травня 2024 р. Запоріжжя: НУ «Запорізька
політехніка». 2024. 775 с. С. 639-
641. URL: https://eir.zp.edu.ua/handle/123456789/14781.
2023
Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір №120793. Дата
реєстрації – 26 липня 2023 року. Назва – навчальний посібник «Маркетинг в
готельно-ресторанному господарстві».
Маркетинг в готельно-ресторанному господарстві : Навчальний
посібник. / С. М. Цвілий, Т. С. Кукліна, В. М. Зайцева. Запоріжжя : НУ
«Запорізька політехніка», 2023. 260 с.
Zaytseva V., Gudz Р., Gudz М., Bezkhlibna А., Brutman А. Ensuring the
competitiveness of the coastal region based on the study of the impact of cluster
analysis results on the development of tourism in the conditions of the regenerative
ecosystem. Amazonia Investiga. 2023. Vol. 12. Is. 68. P. 172 – 183.
https://doi.org/10.34069/AI/2023.68.08.16 (Web of Science).
V. Zaitseva, A. Dubinina, M. Mardar, T. Kuklina, O. Cherevko, S. Lehnert,
T. Letuta, L. Tatar. Improving the quality of vegetables and fruits using
biofortification strategies. Food Science and Technology. Volume: 17, Issue: 3,
https://journals.ontu.edu.ua/index.php/foodtech/article/view/2650/2798
(Web of Science).
A. Dubinina, M. Mardar, S. Lenhert, T. Kuklina, O. Cherevko, , T. Letuta,
L.Tatar. Contaminants in plant materials and methods of detoxification of whine
root vegetables. ISC SAI 2023 VI International Scentific Congress Society of
Ambient Inteligence 2023 State Universiti of Economics and Technology Kryvyi
Rih, Ukraine, видавництво Springer. ASTI (Web of Science).
Zaytseva V., Tsviliy S., Gurova D., Zhilko O. The role of information
technologies in the restoration of the domestic tourism industry in the post-war
period. Artificial intelligence: an era of new threats or opportunities?: monograph.
Part І; Edited by I. Tatomyr, Liubov Kvasnii. Czech Republic. Praha: OKTAN
PRINT, 2023, 260 р. P.179-189. https://doi.org/10.46489/aiaeont-23-23.
Зайцева В.М., Цвілий С. М., Жилко О. М. Відновлення туристичної
екосистеми в післявоєнному періоді. Полтава : Видавництво ПП «Астрая»,
308 с.
Зайцева В.М., Дубініна А.А., Ленерт С.О., Кукліна Т.С. Інноваційні
технології продуктів з використанням арахісу та бобової сировини.
Запоріжжя. НУ «Запорізька політехніка», 2023. 184 с.
Зайцева В.М., Цвілий С.М., Жилко О.В. Підготовка
конкурентоспроможних туризмознавців для вітчизняної індустрії туризму.
Вісник Сумського національного аграрного університету. Науковий журнал.
Серія «Економіка і менеджмент». Випуск 1 (93), 2023. 22 с. С. 17-21.
Зайцева В.М., Цвілий С., Мулту Ю. Маркетинговий підхід до
забезпечення конкурентоспроможності комплексного туристичного
продукту. Підприємництво та управління розвитком соціально-економічних
систем. 2023. № 1. 345 с. С. 328–345.
Зайцева В.М., Цвілий С.М., Жилко О.В. Використання цифрових
технологій в післявоєнному відновленні індустрії туризму. Вісник Сумського
національного аграрного університету. 2023. Випуск 3 (95), 2023. С. 21-25.
В.М. Зайцева, Т. Ю. Чаркіна, О. В. Пікуліна, Н. С. Чернова, Т. В.
Полішко. Маркетингові дослідження інноваційних напрямів розвитку
туристичного бізнесу в Україні. АГРОСВІТ. 2023. № 16. С. 39-47.
Зайцева В.М., Цвілий С.М., Сокол К.М. Повоєнний розвиток
підприємств індустрії туризму на основі впровадження інформаційних
технологій. Українські студії в європейському контексті: зб. наук праць : ГО
«Інноваційні обрії України». м. Київ, 2023. Випуск 7. 462 с. С. 381–388. DOI:
https://doi.org/10.31110/2710-3730/2023-7.
URL:http://obrii.org.ua/usec/storage/conference/zb_vo7_2023.pdf
Зайцева В.М. Розвиток внутрішнього туризму в повоєнних умовах.
Перспективи ефективних управлінських рішень у бізнесі та проектах
матеріали VІІІ Міжнародної науково-практичної конференції (17 листопада
2023 року). Одеса : Міжнародний гуманітарний університет (МГУ). 2023. 319
с. С. 169–172.
2022
Маркетинг в туризмі : Навчальний посібник. / С. М. Цвілий, Т. С.
Кукліна, В. М. Зайцева. Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2022. 260
с.
Zaytseva V., Tsviliy S., Gurova D., Zhilko O. Professional online training
of specialists for the domestic tourism and recreation industry. Digital macro
trends and technologies of the XXI century: monograph. Part І ; Edited by I.
Tatomyr, Liubov Kvasnii. Czech Republic. Praha: OKTAN PRINT, 2022, 170 р.
P. 158-170. https://doi.org/10.46489/dmtatotc-02.
Зайцева В.М., Чаркіна Т.Ю. Сучасні тренди розвитку та нові напрями
туристичної індустрії. Агросвіт. 2022. №3. С. 49-56.
Зайцева В.М., Цвілий С.М., Науменко В.О. Тенденції інноваційного
навчання та розвитку персоналу вітчизняних туристичних фірм. Українські
студії в європейському контексті: зб. наук праць : ГО «Інноваційні обрії
України». м. Київ, 2022. Випуск 5. 290 с. С. 245-253. URL:
http://obrii.org.ua/usec/storage/conference/zb_vol5_2022.pdf.
Зайцева В.М., Цвілий С.М. Організація практикоорієнтованої
підготовки кадрів для сфери туризму та гостинності. Інноваційний розвиток
вищої освіти: глобальний, європейський та національний виміри змін:
матеріали VІІІ Міжнародної науково-практичної конференції (20-21 грудня
2022 року, м. Суми). Суми: Вид-во СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2022. 123
с. С. 53-55.
Зайцева В.М., Цвілий С.М., Кукліна Т.С. Автоматизація управління
підприємством в умовах післявоєнного відновлення туристичного бізнесу.
Таврійський науковий вісник. Серія:економіка. Науковий журнал. Вип. 13.
Одеса : Видавничій дім «Гельветика», 2022. 226 с. С. 143-149. URL: http://tnv-
econom.ksauniv.ks.ua/index.php/journal/issue/view/13.
Зайцева В.М., Цвілий С.М., Жилко О.В. Територіальний брендинг в
контексті інвестиційної привабливості вітчизняної туристичної дестинації.
Інтелект XXI. Науковий економічний журнал. Київ : Національний
університет харчових технологій; Одеса ВД «Гельветика». 2022. № 3. С. 73-
DOI: https://doi.org/10.32782/2415-8801/2022-3.13.
Зайцева В.М., Цвілий С.М. Оцінка євроінтеграційних процесів в
індустрії туризму. Стратегічні пріоритети розвитку економіки,
менеджменту, сфери обслуговування та права : матеріали Міжнар. наук.-
практ. конф. (м. Івано-Франківськ, 3-4 листопада 2022 р.). Херсон : ХДУ,
429 с. С. 328-332.
2021
Зайцева В.М., Цвілий С.М., Гурова Д.Д. Medical formalities in
protecting the rights of consumers to receive safe tourist service in the conditions
of COVID-19. National Health as Determinant of Sustainable Development of
Society : monograph / School of Economics and Management in Public
Administration in Bratislava (Slovakia), 2021. P. 615-638.
V. Zaytseva, S. Tsviliy, D. Gurova, O. Korniienko, D. Mamotenko.
Postcoronavirus formation of tourist micro-business of the region on the basis of
economic security. Management, finance, economics: modern problems and ways
of their solutions. Boston (USA): Primedia eLaunch, 2021. P. 169-202.
Зайцева В.М., Гурова Д.Д. Сучасні трансформації світової індустрії
туризму. Туристична галузь України в період Євроінтеграції: теоретичний
аспект : колективна монографія / за ред. В.М. Зайцевої. Запоріжжя:
НУ «Запорізька політехніка», 2021. С. 23-37.
Zaytseva V., Bocheliuk V. Psychological readiness of modern tourism
specialists for professional activity. The VI International Science Conference
«Trends and directions of development of scientific approaches and prospects of
integration of Internet technologies into society», February 23 – 26, 2021,
Stockholm, Sweden. Р. 501-504.
- V. Zaytseva, T. But, D. Mamotenko, T. Pulina, T. Bukoros. Business
Innovation in The Hotel Industry. SHS Web of Conferences, Vol. 100 (2021) IV
International Scientific Congress “Society of Ambient Intelligence – 2021”
(ISCSAI 2021), Kryvyi Rih, Ukraine, April 12-16, 2021.
https://doi.org/10.1051/shsconf/202110001017 (Web of Sciens) - Зайцева В.М., Гурова Д.Д., Цвілий С.М. Crisis phenomena of world and
ukrainian tourism caused by the COVID-19 pandemic. Achievements
and prospects of modern scientific research :Abstracts of the 2nd International
scientific and practical conference, January 11-13, 2021. Editorial EDULCP.
Buenos Aires, Argentina, 2021. Pp. 250-256. - Зайцева В.М., Косаренко П.С. Сучасні методи управління персоналом
у готельному господарстві. Матеріали щорічної науково-практичної
конференції викладачів, науковців, молодих учених, аспірантів, студентів
«Тиждень науки – 2021», НУ «Запорізька політехніка», 2021. С.92-93. - Зайцева В.М., Крупко О.М. Сутність системного підходу до
управління підприємствами ресторанного господарства. Матеріали щорічної
науково-практичної конференції викладачів, науковців, молодих учених,
аспірантів, студентів «Тиждень науки – 2021», НУ «Запорізька політехніка», - С. 96-97.
- Зайцева В.М., Крініцин М.І. Особливості розробки маркетингової
стратегії підприємства громадського харчування. Матеріали щорічної
науково-практичної конференції викладачів, науковців, молодих учених,
аспірантів, студентів «Тиждень науки – 2021», НУ «Запорізька політехніка», - С. 94-95.
- Зайцева В.М., Бабкова Е.О. Тенденції ресторанного бізнесу.
Матеріали щорічної науково-практичної конференції викладачів, науковців,
молодих учених, аспірантів, студентів «Тиждень науки – 2021», НУ
«Запорізька політехніка», 2021. С. 56-57 - Зайцева В.М. Вища освіта у Сполучених Штатах Америки.
Матеріали щорічної науково-практичної конференції викладачів, науковців,
молодих учених, аспірантів, студентів «Тиждень науки – 2021», НУ
«Запорізька політехніка», 2021. С. 12-13. - Зайцева В.М., Цвілий С.М., Гурова Д.Д. Theoretical aspects of the
formation of postcoronavirus business space in the regional sphere of tourism on
the basis of economic security. Актуальні проблеми, пріоритетні напрямки та
стратегії розвитку України: ІІ Міжнар. наук.-практ. онлайн-конф., м. Київ,
16 червня 2021 р. Київ: ІТТА, 2021. С. 111-114. - Зайцева В.М., Цвілий С.М. Актуальні проблеми, пріоритетні
напрямки та стратегії розвитку України. Політика утримання споживачів в
маркетингу підприємств готельно-ресторанної сфери: ІІІ міжнар. наук.-
практ. онлайн-конф., м. Київ, 13 жовтня 2021 р. Київ: ІТТА, 2021. С. 1067-
1071.
Зайцева В.М., Чаркіна Т.Ю., Пікуліна О.В. Розвиток залізного
туризму в Україні. Туристичний та готельно-ресторанний бізнес: сучасний
стан, проблеми та перспективи розвитку: матеріали І Міжнародної науково-
практ. конференції. м. Старобільськ: 16-17 листопада 2021 р. ДЗ «Луганський
національний університет імені Тараса Шевченка», 2021. 380с. С. 40
Зайцева В.М., Біленко М.О. Стратегічні тенденції та напрямки
маркетингового розвитку туристичного потенціалу Запорізької
області. Наука і вища освіта: матеріали ХХХ Міжнар. наук. конф. студ. і
молодих учених, м. Запоріжжя, 10 листопада 2021 р. Запоріжжя : КПУ, 2021.
Зайцева В.М., Мискіна Є.С. Вплив пандемії COVID-19 на вітчизняну
індустрію туризму та гостинності. Наука і вища освіта: матеріали ХХХ
Міжнар. наук. конф. студ. і молодих учених, м. Запоріжжя, 10 листопада
2021 р. Запоріжжя : КПУ, 2021.
Зайцева В.М., Родіна Т.В. Інновації в управлінні готельним
підприємством. Наука і вища освіта : матеріали ХХХ Міжнар. наук. конф.
студ. і молодих учених, м. Запоріжжя, 10 листопада 2021 р. Запоріжжя :
Класичний приватний університет, 2021. 456 с. С. 408-409.
2020
Зайцева В.М., Шелеметьєва Т.В. Оцінювання соціально-
економічного розвитку туризму в Україні як важливий напрям ефективності
управління: стаття. Нуковий журнал Вісник економічної науки України. 2020.
Вип. 1(38). С.103-108.
Zaytseva V., But T., Pulina T., Khrystenko O. Managing the Field of
Reconstruction and Preservation of Historical and Cultural Complexes in Ukraine
and Europe. Lecture Notes in Civil Engineering. 2020. № 73. C. 709-720.
(Scopus).
Zaytseva V., But T, Pulina T. Justification of Ukraine’s tourist services
development strategy: стаття. Management and entrepreneurship: trends of
development. 2020. Vol. 1. Issue 11. Рp. 23–40 DOI:
https://doi.org/10.26661/2522-1566/2020-1/11-02.
Zaytseva V., But T., Pulina T. Public debt of Ukraine: dynamics,
structure, management methods: стаття. Management and entrepreneurship:
trends of development. 2020. Vol. 2 (12). P. 79-90. DOI:
https://doi.org/10.26661/2522-1566/2020-2/12-117.
Зайцева В.М., Безхлібна А.П. Formation of regional competitiveness
development strategies based on cluster analysis. AD ALTA Journal of
interdisciplinary research. 2020. Vol. 10. Issue 1.P. 34-40. (Web of Science).
Зайцева В.М., Мамотенко Д., Бут Т. Public debt of Ukraine: dynamics,
structure, management methods. Management and entrepreneurship: trends of
development. 2020. Vol. 2. (12). Р. 79-90. DOI https://doi.org/10.26661/2522-
1566/2020-2/12-117.
Zaytseva V., Tsviliy S., Gurova D. Development of wellness-direction in
business of tourist enterprises of the region at the expense of digitalization.
Management and entrepreneurship: trends of development. 2020. Vol. 2. (12). Р.
79-90. DOI https://doi.org/10.26661/2522-1566/2020-2/12-117.
Zaytseva V., Khudetskyy I., Antonova-Rafi Y., Hleza M., Antonov V.
Investigation of Biomechanical Characteristics of Materials for Endocardial
Implants. Proceedings – 15th International Conference on Advanced Trends in
Radioelectronics, Telecommunications and Computer Engineering, TCSET 2020.
Pp. 393–397. 9088708 (Scopus).
Zaytseva V. M., Bocheliuk, V.I., Gugnin, E.A., Arabadzhyiev, D.Y.,
Popovych, V.M. Modelling game as socio-psychological paradigm for resolving
ethno-national conflicts. International Journal of Criminology and Sociology.
№9. Pp. 2834–2838 (Scopus)
Зайцева В.М., Шелеметьєва Т.В. Оцінювання соціально-
економічного розвитку туризму в Україні як важливий напрям ефективності
управління. Вісник економічної науки України. 2020. №1. С.103-108.
Зайцева В.М., Бут Т.В. Наслідки COVID-19 в Україні та країнах-
конкурентах у сфері туризму. The IV th International scientific and practical
conference «Integration of scientific bases into practice» (October 12-16, 2020).
Stockholm, Sweden 2020. С. 78 – 84.
V. Zaytseva, Khudetskyy Y. Antonova-Rafi, M. Hleza, V. Antonov.
Investigation of Biomechanical Characteristics of Materials for Endocardial
Implants. Investigation of Biomechanical Characteristics of Materials for
Endocardial Implants. 2020 IEEE 15th International Conference on Advanced
Trends in Radioelectronics, Telecommunications and Computer Engineering
(TCSET), Lviv-Slavske, Ukraine, 2020, pp. 393-397, https://doi.org/
10.1109/TCSET49122.2020.235461 (Scopus)
Zaytseva V.M., Bocheliuk, V.I. Gugnin,E.A., Arabadzhyiev, D.Y.,
Popovych, V.M. Modelling game as socio-psychological paradigm for resolving
ethno-national conflicts. International Journal of Criminology and Sociology.
№9. Pp. 2834-2838.
Зайцева В.М., Цвілий С.М., Гурова Д.Д. The process of obtaining
primary marketing information from customers of the hotel and restaurant
company. Сучасні виклики і актуальні проблеми науки, освіти та
виробництва: міжгалузеві диспути. Матеріали ІХ Міжнародної науко-
практичної інтернет-конференції, (16 жовтня 2020). Київ 2020. С.573-583.
Зайцева В.М., Крупко О.М., Крініцин М.І. Методичні основи оцінки
рівня якості ресторанних послуг. The VI th International scientific and practical
conference «About the problems of science and practice, tasks and ways to solve
them» (October 26-30, 2020). Milan, Italy. С.103-108.
Зайцева В.М., Цвілий С.М., Бут Т.В. Роль еколого-економічного
розвитку туризму в екологізації Запорізької області. Біоекономіка як
ключовий фактор розвитку виробництва та екологізації промислового
регіону: міжн. наук.-пр. конф. Інж. навч.-наук. Інст. ЗНУ, 26-27 листопада
2020р. С.155-158.
Зайцева В.М., Крупко О.М. Документування та використання
методів якості готельних послуг. Перспективи розвитку управлінських
систем у соціальній та економічній сферах України: теорія і практика: IV
Всеукр. студ. наук-пр. інт.-конф., 24 листопада 2020 р. К.: КУБГ, 2020. С. 256
– 259.