Кукліна Тетяна Сергіївна

Кукліна Тетяна Сергіївна

Посада:

доцент кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу

Науковий ступінь:

кандидат економічних наук

Вчене звання:

доцент кафедри міжнародного туризму

Освіта:

  • Запорізький державний університет, 2004 р., спеціальність “Фізична реабілітація”, кваліфікація – реабілітолог, викладач фізичного виховання та спорту
  • Запорізький інститут імені гетьмана Петра Сагайдачного Міжрегіональної академії управління персоналом, 2005 р., кваліфікація – магістр з реабілітації, керівник реабілітаційного центру
  • Запорізький національний технічний університет, Факультет міжнародного туризму та управління персоналом,2010 р., дипломом з відзнакою, спеціальність за дипломом – 8.14010301 «Туризмознавство»,  кваліфікація за дипломом – «Магістр туризму, викладач вищих навчальних закладів»
  • Національний університет “Запорізька політехніка”, 2021, диплом з відзнакою, спеціальність за дипломом – “Готельно-ресторанна справа”, кваліфікація за дипломом – “Професіонал в галузі з готельно-ресторанної справи”.
  • Національний університет “Запорізька політехніка”, 2024, диплом  магістра, спеціальність за дипломом – “Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка” освітня програма – Електромеханічні системи автоматизації та електропривод.
  •  

Дисципліни, які викладає:

Організація ресторанного господарства

Технологія ресторанної справи

Організація послуг харчування

Основні мови спілкування:

Українська

Участь у роботі рад і державних структур:

  • Член редакційної колегії журналу «Менеджмент і бізнес» Національного університету "Запорізька політехніка"

Дисертація

  • Кандидатська дисертація зі спеціальності – 8.00.04 «Економіка та управління підприємствами (за видами діяльності)»: «Управління комплексом маркетингу в забезпеченні розвитку туристичних підприємств», рік захисту – 2011 р., Херсонський національний технічний університет

Наукові інтереси:

  • Послуги харчування

  • Ресторанна справа

  • Дозвіллєзнавство

Облікові записи науковця

Підвищення кваліфікації

  • 2023 р. - India – Portugal – Ukraine – Latvia – Romania – Uzbekistan November 1 – December 15, 2023

    VI INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONGRESS “SOCIETY OF AMBIENT INTELLIGENCE 2023” AND COMPLETED INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND PEDAGOGICAL INTERNSHIP 180 HOURS (6 ECTS CREDITS)

Додаткова освіта:

  • Contemporary Approaches and Trends in Managing Tourist Complexes: European Experience

    Total duration 3 hours (0,1 ECTS) of professional learning April 7, 2023

  • Міжнародний проєкт European Bartenden school та Барної академії Diageo з навчання та тренування професіоналів барної справи й індустрії гостинності (2022р)

  • Тренінг USALI

    Уніфікована система обліку готельної галузі. Ознайомчий рівень.

Участь у міжнародних освітніх програмах та проектах:

  • «Європейські практики диверсифікації сільського туризму на засадах збалансованості та креативності та навчальній екскурсії «Креативні ідеї диверсифікації сільського туризму: досвід малого та середнього бізнесу в Україні»,

    під егідою програми ЄС Еразмус+ , напрям ім. Жана Моне у рамках проекту «Диверсифікація сільського туризму через збалансованість та креативність: поширення європейського досвіду в Україні » (25 - 26.05.2023 р., м. Запоріжжя).

Членство в наукових та громадських організаціях:

  • індивідуальний асоційований учасник НТОУ (Національна туристична організація України) з 2022 р.

  • член асоціації "Українська ресторанна асоціація" з 2022 р.

  • член "Асоціації гостинності" з 2020 р.

Відзнаки і нагороди

  • 2023 р.

    Почесна грамота Запорізької обласної ради

Рік початку діяльності в університеті: 2007 р

Основні наукові роботи

  1. Всього наукових праць: понад 250, в т.ч. монографій: одноосібних – 1, колективних – 12; статей у виданнях, що індексуються в наукометричній базі Scopus та Web of Science – 1; у фахових виданнях – 60; участь в конференціях - 180..

  2. Віндюк А.В., Кукліна Т.С., Каптюх Т.В. // Педагогіка формування творчої особистості у вищій і загальноосвітній школах: зб. наук. пр. / [редкол.: А.В. Сущенко (голов. ред.) та ін.]. Запоріжжя: КПУ, 2023. Вип. 88. Режим доступу: http://www.pedagogy- journal.kpu.zp.ua/archive/2023/88/13.pdf

  3. Кукліна Т.С., Цвілий С.М., Жилко О.В. Особливості формування харчових традицій українського народу з радянських часів. Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі : науковий журнал. Вип. 4/2022. Львів : Вид-во Львівського торгов.-економ. ун-ту; Одеса : ВД «Гельветика» 2022. 44 с. C. 14-20.

  4. Кукліна Т.С., Цвілий С.М., Журавльова С.М. Загальні тенденції розвитку світового туризму: від коронавірусу до військової агресії. Науковий журнал «Підприємництво та інновації». Київ : ПВНЗ «Міжнародний університет фінансів» ; Одеса : ВД «Гельветика», 2022. Випуск 23. 150 с. С. 12-15.

  5. Ресторанна справа: технологія та організація послуг: Навчальний посібник для викладачів та студентів вищих навчальних закладів за спеціальністю 242 Туризм Запоріжжя : НУЗП, 2018. - 392 с.

  6. Організація анімаційних послуг : Навчальний посібник для студентів, 2-ге видання доп. та перероб. / Кукліна Т.С., Віндюк А.В., Булатов С.В. Запоріжжя : НУ "Запорізька політехніка", 2022. - 280 с.

  7. A. Dubinina, V. Zaitseva, M. Mardar, T. Kuklina, O. Cherevko, S. Lehnert, T. Letuta, L. Tatar // Food Science and Technology. Volume: 17, Issue: 3, 2023. Режим доступу: https://journals.ontu.edu.ua/index.php/foodtech/article/view/2650/2798 .

  8. Кукліна Т.С., Журавльова С.М. Харчова безпека та контроль якості у готельно- ресторанному господарстві. Інноваційний розвиток туризму та готельно-ресторанного господарства: монографія / колектив авторів; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої. – Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2024. 202 с. С. 70 – 97.

  9. Участь у конференціях: Кукліна Т.С. Кулінарні вподобання українців / Васильєв Д.А. (МТЕ-432м), Кукліна Т.С. // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р.: колектив авторів; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої; Національний університет «Запорізька політехніка». Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. С. 821–823. Кукліна Т.С. Застосування принципів НАССР в ресторанному господарстві // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р.: колектив авторів; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої; Національний університет «Запорізька політехніка». Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. С. 1005 – 1009. Kuklina T. Digitalization in the restaurant business as the basis of innovation / Kuklina T., Tsviliy S., Zhuravlova S., Gurova D. // Modern Research In Science And Education : IV Міжнародна науково-практична дистанційна конференція (7-9 грудня 2023 р.) м. Чикаго, США. РР. 889 – 903. Режим доступу: https://sci-conf.com.ua/wp-content/uploads/2023/12/MODERN-RESEARCH-IN-SCIENCE-AND-EDUCATION-7-9.12.2023.pdf Кукліна Т.С. Бізнес-планування, як основа створення закладу / Власова М.О., Кукліна Т.С. // Фізичне виховання, безпека життєдіяльності і сучасні технології виробництва: збірник тез І Всеукраїнської науково-практичної конференції (електронне видання), 21 березня 2024 року / за заг. ред. А. А. Івашури. Харків: ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2024. 406 с. С. 156–157.

Контакти

адреса:

69063, Україна, м. Запоріжжя, вул. Університетська, 64

аудиторія (кабінет):

386