Ленерт С.О. публікації
2025
- Ленерт С.О. Оптимізація параметрів реакції ферментативного гідролізу γ-оризанолу: монографія. / С.О. Ленерт, А.А. Дубініна, В.М. Зайцева, Т.С. Кукліна, В.Л. Прусс. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2025. – 180 с.
- Ленерт С.О. Інновації в ресторанному господарстві щодо здорового харчування / Ленерт С.О., Дубініна А.А. // Актуальні проблеми та тренди розвитку систем управління в сучасних умовах: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції 26 березня 2025 р./ за заг. ред. Ю. Пройдака. Укр. держ. ун-т науки і технологій. – Дніпро, 2025. 255 с. – С. 191 – 192. URL: https://diit.ust.edu.ua/documents/files/uploads/materialy-konferencziyi-26.03.2025-udunt-.pdf
2024
1. Ленерт С.О. Інноваційні технології продуктів з використання арахісу та бобової сировини : монографія / А.А. Дубініна, В.М. Зайцева, С.О. Ленерт, Т.С. Кукліна. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2024. – 185 с. URL https://eir.zp.edu.ua/handle/123456789/21136
- S. Lehnert. Design of a new film with predefined properties based on chitosan / А. Dubinina, V. Zaytseva, S. Lehnert, A.Vindyk, O. Cherevko, L. Tatar, O. Skyrda, S. Prasol // East European Journal of Enterprise Technologies. Vol. 5 № 6 (131), 2024: Technology organic and inorganic substances, p. 34 – 44. (Scopus) DOI: 10.15587/1729-4061.2024.313889 URL:https://journals.indexcopernicus.com/search/article?articleId=4095880
- S. Lehnert. Monitoring of research on the chemical composition of white root crops/ S. Lehnert, V.Zaitseva, A.Dubinina, M. Mardar, T. Kuklina, O. Cherevko, T. Letuta, L. Tatar // Food Science and Technology, Vol 18 № 3, 2024: Chemistry of food products and materials. New raw materials, р. 23 – 33 (Web of Science) Режим доступу DOI: https://doi.org/10.15673/fst.v18i3.3021 URL: https://journals.ontu.edu.ua/index.php/foodtech/article/view/3021
- Ленерт С.О. Гастрономічний туризм, як особливість національної кухні / А.А. Дубініна, С.О. Ленерт // Тиждень науки-2024. Факультет міжнародного туризму та економіки Тези доповідей науково-практичної конференції, Запоріжжя, 15-19 квітня 2024 р. / Редкол. : Вадим Шаломєєв (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2024. 375 с. – С. 18-20. URL: https://eir.zp.edu.ua/handle/123456789/17001
- Ленерт С.О. Дослідження вмісту проралену у білих коренеплодах та рекомендації щодо їх безпечного вживання харчування / Дубініна А.А., Ленерт С.О.// Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно ресторанного господарства: матеріали ІІІ Міжнародної науково практичної конференції, м. Запоріжжя, 14-15 листопада 2024 р. [Електронний ресурс] : колектив авторів ; за заг. ред. проф. В. М. Зайцевої ; Електрон. дані. – Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2024. 932 с. – С. 655-657 URL: https://zp.edu.ua/uploads/dept_s&r/2024/conf/1.6/TGtaRB_2024.pdf
2023
1. Ленерт С.О. Інноваційні технології продуктів з використання арахісу та бобової сировини : монографія / А.А. Дубініна, В.М. Зайцева, С.О. Ленерт, Т.С. Кукліна. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2024. – 185 с. URL https://eir.zp.edu.ua/handle/123456789/21136
- S. Lehnert. Design of a new film with predefined properties based on chitosan / А. Dubinina, V. Zaytseva, S. Lehnert, A.Vindyk, O. Cherevko, L. Tatar, O. Skyrda, S. Prasol // East European Journal of Enterprise Technologies. Vol. 5 № 6 (131), 2024: Technology organic and inorganic substances, p. 34 – 44. (Scopus) DOI: 10.15587/1729-4061.2024.313889 URL:https://journals.indexcopernicus.com/search/article?articleId=4095880
- S. Lehnert. Monitoring of research on the chemical composition of white root crops/ S. Lehnert, V.Zaitseva, A.Dubinina, M. Mardar, T. Kuklina, O. Cherevko, T. Letuta, L. Tatar // Food Science and Technology, Vol 18 № 3, 2024: Chemistry of food products and materials. New raw materials, р. 23 – 33 (Web of Science) Режим доступу DOI: https://doi.org/10.15673/fst.v18i3.3021 URL: https://journals.ontu.edu.ua/index.php/foodtech/article/view/3021
- Ленерт С.О. Гастрономічний туризм, як особливість національної кухні / А.А. Дубініна, С.О. Ленерт // Тиждень науки-2024. Факультет міжнародного туризму та економіки Тези доповідей науково-практичної конференції, Запоріжжя, 15-19 квітня 2024 р. / Редкол. : Вадим Шаломєєв (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2024. 375 с. – С. 18-20. URL: https://eir.zp.edu.ua/handle/123456789/17001
- Ленерт С.О. Дослідження вмісту проралену у білих коренеплодах та рекомендації щодо їх безпечного вживання харчування / Дубініна А.А., Ленерт С.О.// Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно ресторанного господарства: матеріали ІІІ Міжнародної науково практичної конференції, м. Запоріжжя, 14-15 листопада 2024 р. [Електронний ресурс] : колектив авторів ; за заг. ред. проф. В. М. Зайцевої ; Електрон. дані. – Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2024. 932 с. – С. 655-657 URL: https://zp.edu.ua/uploads/dept_s&r/2024/conf/1.6/TGtaRB_2024.pdf
2022
Патент України № заявки a202004713 на винахід,: Плівкове покриття для обробки плодів абрикоса перед зберіганням. / Дубініна А. А., Летута Т. М., Ленерт С. О., Новікова В.В., Бєляєва І.М., Колесник В.В., Сподар К.В., Радченко А.Е.; ХДУХТ, a202004713; заявл. 24.07.2020; опубл. 26.01.2022, Бюл. № 4, 6 с.
Патент України UA 125711 на винахід: Плівкове покриття для обробки плодів черешні перед зберіганням. / Дубініна А. А., Летута Т. М., Ленерт С.О., Новікова В.В., Бєляєва І.М., Сорокіна С. В., Карбівнича Т. В., Афанасьєва В. А.: ХДУХТ, u 2020 04719; заявл. 24.07.2020; опубл. 18.05.2022, Бюл. № 20, 6 с.
2021
Ленерт С. О. Товарознавча оцінка круп із гречки та проса різних селекційних сортів : монографія. / Ленерт С. О., Попова Т.М., Гершун В. С. – Харків: ХДУХТ, 2021. – 130 с.
Ленерт С. О. Наукові підходи до формування споживних властивостей нового продукту / Дубініна А. А., Ленерт С. О., Селютіна Г. А., Попова Т. М., Селютін В. М., Бєляєва І. М. // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / Харк. держ. ун-т харч. та торг. Харків, 2021. Вип. 1(33). C. 199–211.
DOI: 10.5281/zenodo.5043580 URL:https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3284
Ленерт С. О. Оцінка якості нових продуктів з м’яса сільськогосподарської птиці та зернобобової сировини / Дубініна А. А, Попова Т.М., Ленерт С.О. // Міжнародна конференція „Сучасна товарознавча експертиза:теоретичні розробки, практичний досвід, проблеми і перспективи“, Львів, 30 вересня, 2021 р. ези доповідей. Львів : Видавництво «Растр-7», 2021 р. С.67-68.
Ленерт С. О. Властивості фітостерилферулятів / Ленерт С. О. // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / Харк. держ. ун-т харч. та торг. Харків, 2021. Вип. 1(33). C. 211–223. DOI: 10.5281/zenodo.5043586 URL:https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3326
Ленерт С. О. Комбінування м’ясної та зернобобової сировини у виробництві продуктів підвищеної харчової цінності. / Ленерт С. О., Попова Т. М., Селютіна Г. А. // Тези доповідей міжнародної наукової конференції ХДУХТ «Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність», 18 трав. 2021 р. Харків, м. Харків, 2021. Ч. 2. С. 212-213.
Lehnert S. Hydrolysis of γ-oryzanol by enzyme preparations / Lehnert S., Dubinina A., Letuta T., Belyayeva I., Popova T., Selyutina G., Karbivnycha T., Akmen V. Hydrolysis of Congress on Food Quality and Safety, Health and Nutrition. NUTRICON 2021, June Kontura, Scopje, Republic of-9–11, 2021. Ohrid, Macedonia. Book of Abstracts Macedonia, 2021. Р. 239–240.
Lehnert S. Optimization of the enzymatic hydrolysis of -oryzanolparameters by Pentopan 500 BG / Lehnert S., Dubinina A., Letuta T., Belyayeva I., Popova T., Selyutina G., Golovko T., Sorokina S. // Congress on Food Quality and Safety,g Health and Nutrition – NUTRICON 2021, June 9–11, 2021. Ohrid, Macedonia. Book Kontura, Scopje, Republic of Macedonia, 2021. Р. 237–238.
2020
Ленерт С. О. Комплексна оцінка якості пшона із проса різних сортів / Дубініна А. А., Попова Т. М., Ленерт С. О., Гершун В. С. Комплексна оцінка якості пшона із проса різних сортів // Вчені записки ТНУ ім. В. І. Вернадського. 2020. Т. 31(70). Ч. 2(2). С. 105–110.
DOI: 10.32838/2663-5941/2020.2-2/18
URL:https://www.tech.vernadskyjournals.in.ua/journals/2020/2_2020/part_2/20.pdf
Ленерт С. О. Вміст контамінантів у рослинній сировині / Дубініна А.А., Ленерт С. О., Селютіна Г.А., Попова Т.М. // Тези доповідей міжнародної наукової конференції : ЛТЕУ «Якість і безпечність харчової продукції і сировини – проблеми сьогодення»:, 25 вересня 2020 р., м. Львів:, 2020. – C. 122 – 124
Патент України UA 125712 на винахід: Плівкове покриття для обробки плодів вишні перед зберіганням. / Дубініна А. А., Летута Т. М., Ленерт С.О., Новікова В.В., Бєляєва І.М., Скирда О.Є., Акмен В.О. : ХДУХТ, № а20200479; заявл. 24.07.2019; Опубл. 18.05.2020, Бюл. № 20. 4с
Патент України UA 121061 на винахід: Гречаний хліб підвищеної харчової та біологічної цінності. / Попова Т.М., Дубініна А.А., Ленерт С.О., Іванніков П.В., Гершун В.С., Холодна А.В.: ХДУХТ, a201802950; заявл. 23.03.2018; опубл. 25.03.2020, Бюл. № 6. 6 с. URL:https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13338
Патент України UA 142302 на корисну модель: Плівкове покриття для обробки плодів перцю солодкого перед зберіганням. / Черевко О. І., Летута Т. М., Дубініна А.А., Ленерт С.О., Фролова Т. В., Скирда О. Є., Селютіна Г.А., Сорокіна С. В.: ХДУХТ, u201912140; заявл. 23.12.2019; опубл. 25.05.2020 Бюл. № 10. 7с. URL: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13296
Патент України UA № 122757 на винахід: Плівкове покриття для обробки плодів перцю солодкого перед зберіганням. / Черевко О. І., Дубініна А.А., Летута Т. М., Ленерт С.О., Фролова Т. В., Скирда О. Є., Селютіна Г.А., Сорокіна С. В.: ХДУХТ, a201912136; заявл. 23.12.2019; опубл. 28.12.2020, Бюл.№ 24. 6 с URL: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13293
Патент України UA 142311 на корисну модель: Плівкове покриття для обробки плодів баклажана перед зберіганням. / Черевко О.І., Дубініна А.А., Летута Т.М., Ленерт С.О., Фролова Т.В., Щербакова Т.В., Пенкіна Н.М. : ХДУХТ, № u201912178; заявл. 23.12.2019; Опубл. 25.05.2020, Бюл. № 10. 5с URL: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13295
Патент України UA 142301 на корисну модель: Плівкове покриття для обробки плодів томатів перед зберіганням. / Черевко О.І., Дубініна А.А., Летута Т.М., Ленерт С.О., Фролова Т.В., Хацкевич Ю.М., Колесник В.В. : ХДУХТ, № u201912139; заявл. 23.12.2019; Опубл. 25.05.2020, Бюл. № 10. 4с URL: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13297
Патент України UA 145641 на корисну модель: Плівкове покриття для обробки плодів вишні перед зберіганням. / Дубініна А.А., Летута Т.М., Ленерт С.О., Новікова В.В., Бєляєва І.М., Скирда О.Є., Акмен В.О.: ХДУХТ, № u20200479; заявл. 24.07.2020; Опубл. 28.12.2020, Бюл. № 24. 4с URL: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13288
Патент України № 145638 на корисну модель: Плівкове покриття для обробки плодів черешні перед зберіганням. / А. А. Дубініна, Т. М. Летута, С. О. Ленерт, В. В. Новікова, І. М. Бєляєва, С. В. Сорокіна, Т. В. Карбівнича, В. А. Афанасьєва; Харківський держ. ун-т харч. та торгівлі. № u 2020 04712; заявл. 24.07.2020; опубл. 28.12.2020, Бюл.№ 24. 6 с. URL: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13290
Патент України № 145640 на корисну модель. Плівкове покриття для обробки плодів абрикоса перед зберіганням. / А. А. Дубініна, Т. М. Летута, С. О. Ленерт, В. В. Новікова, І. М. Бєляєва, В. В. Колесник, К. В. Сподар, А. Е. Радченко; Харківський держ. ун-т харч. та торгівлі. № u 2020 04718; заявл. 24.07.2020; опубл. 28.12.2020, Бюл.№ 24. 6 с. URL: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13289
Патент України UA 122758 на винахід:Плівкове покриття для обробки плодів томатів перед зберіганням. / Черевко О.І., Дубініна А.А., Летута Т.М., Ленерт С.О., Фролова Т.В., Хацкевич Ю.М., Колесник В.В.: ХДУХТ, № а201912138; заявл. 23.12.2019; Опубл. 28.12.2020, Бюл. № 24/2020. 4с. URL: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13292
Патент України UA 122759 на винахід:Плівкове покриття для обробки плодів баклажана перед зберіганням. / Черевко О.І., Дубініна А.А., Летута Т.М., Ленерт С.О., Фролова Т.В., Щербакова Т.В., Пенкіна Н.М.: ХДУХТ, № а201912141; заявл. 23.12.2019; Опубл. 28.12.2020, Бюл. № 24/2020. 5с. URL: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13291
Ленерт С. О. Моніторинг ринку зернобобових в Україні. / Ленерт С. О., Фролова Т. В., Ужвій Л. І. // Тези доповідей міжнародної наукової конференції ХДУХТ «Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність», 14 трав. 2020 р. м. Харків, 2020. Ч. 1. С. 171-172.
Ленерт С.О. Оцінювання якості висівок зернових культур / Ленерт С. О., Попова Т. М., Гершун В. С. // Тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність :, м. Харків, 14 трав. 2020 р. Харків : ХДУХТ, 2020. Ч. 1. С. 169-170. URL https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/21355
Ленерт С. О. Перспективи та завдання інтерактивних методів навчання / Дубініна А.А., Селютіна Г.А., Ленерт С. О., Даніела Гагіч Кенерич // Тези доповідей ІІ міжнародної науково-методичної конференції ХДУХТ «Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти», 25 вересня 2020 р. – Харків :, 2020. – C. 236–237.