Кукліна Тетяна Сергіївна

Перелік публікацій за роками:

2025 р.

Ленерт С.О., Дубініна А.А., Зайцева В.М.,  Кукліна Т., Прусс В.Л. Оптимізація параметрів реакції ферментативного гідролізу γ-оризанолу: монографія. Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2025. – 180 с.

Кукліна Т., Цвілий С., Журавльова С., Корниєнко О., Гурова Д.  The growing role of artificial intelligence in the organization of customer service in the tourism business. Data Economy: Challenges And Opportunities For Business And Government : Monograph / L. Kvasniі, I. Tatomyr Oktan Print, Praha 2025. 347 р. Рр. 129–139. DOI: https://doi.org/10.46489/DECAO-25-03 . URL: https://www.oktanprint.cz/p/data-economy-challenges-and-opportunities-for-business-and-goverment/

Кукліна Т.С., Цвілий С.М., Журавльова С.М. Використання штучного інтелекту в туристичному бізнесі. Том 2 № 1(92) (2025): Вісник Херсонського національного технічного університету. С. 323-327 URL: https://journals.kntu.kherson.ua/index.php/visnyk_kntu/issue/view/72  

Кукліна Т.С., Журавльова С.М. Майбутні тенденції в готельно-ресторанному бізнесі в світі // Актуальні проблеми та тренди розвитку систем управління в сучасних умовах [Текст] : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 26 березня 2025 р. / за заг. ред. Ю. Пройдака. Укр. держ. ун-т науки і технологій. – Дніпро, 2025. – 255 с. С. 199-201

Кукліна Т.С., Макогон І.С. Додаткові послуги в закладах ресторанного господарства // Актуальні проблеми та тренди розвитку систем управління в сучасних умовах [Текст] : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 26 березня 2025 р. / за заг. ред. Ю. Пройдака. Укр. держ. ун-т науки і технологій. – Дніпро, 2025. – 255 с. С.209-210.

Безхлібна А.П., Кукліна Т.С., Журавльова С.М. СТРАТЕГІЧНІ ПЕРСПЕКТИВИ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ УКРАЇНИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ. Економічний простір. № 201. 2025. Режим доступу. https://economic-prostir.com.ua/article/201-strategichni-perspektyvy-pidvyshhennya-konkurentospromozhnosti-restorannogo-biznesu-ukrayiny-v-umovah-voyennogo-stanu/

2024 р.

Кукліна Т.С., Власова М.О. Бізнес-планування, як основа створення закладу // Фізичне виховання, безпека життєдіяльності і сучасні технології виробництва: збірник тез І Всеукраїнської науково-практичної конференції (електронне видання), 21 березня 2024 року / за заг. ред. А. А. Івашури. Харків: ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2024. 406 с. С. 156–157.

Кукліна Т.С., Власова М.О. Особливості закладів ресторанного господарства // Фізичне виховання, безпека життєдіяльності і сучасні технології виробництва: збірник тез І Всеукраїнської науково-практичної конференції (електронне видання), 21 березня 2024 року / за заг. ред. А. А. Івашури. Харків: ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2024. 406 с. С. 158–160.

Кукліна Т.С., Журавльова С.М. Бренди в готельному бізнесі // Тиждень науки-2024. Факультет міжнародного туризму та економіки. Тези доповідей науково-практичної конференції, Запоріжжя, 19–23 квітня 2024 р. [Електронний ресурс] / Редкол.: В.В. Наумик (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2024. С. 32-35.

Кукліна Т.С., Власова М.О. Управління персоналом в закладах ресторанного господарства // Фізичне виховання, безпека життєдіяльності і сучасні технології виробництва: збірник тез І Всеукраїнської науково-практичної конференції (електронне видання), 21 березня 2024 року / за заг. ред. А. А. Івашури. Харків: ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2024. 406 с. С. 161–162.

Кукліна Т.С., Головко Т.М. Бренди в готельному господарстві // Фізичне виховання, безпека життєдіяльності і сучасні технології виробництва: збірник тез І Всеукраїнської науково-практичної конференції (електронне видання), 21 березня 2024 року / за заг. ред. А. А. Івашури. Харків: ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2024. 406 с. С. 168–171.

Кукліна Т.С., Деак І.О. Особливості різних типів закладів ресторанного господарства // Фізичне виховання, безпека життєдіяльності і сучасні технології виробництва: збірник тез І Всеукраїнської науково-практичної конференції (електронне видання), 21 березня 2024 року / за заг. ред. А. А. Івашури. Харків: ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2024. 406 с. С. 189–191.

Кукліна Т.С., Деак І.О. Підбір працівників до закладів ресторанного господарства // Фізичне виховання, безпека життєдіяльності і сучасні технології виробництва: збірник тез І Всеукраїнської науково-практичної конференції (електронне видання), 21 березня 2024 року / за заг. ред. А. А. Івашури. Харків: ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2024. 406 с. С. 191–195.

Кукліна Т.С., Воліна О.О. Організація обслуговування на круїзних лайнерах // Тиждень науки-2024. Факультет міжнародного туризму та економіки. Тези доповідей науково-практичної конференції, Запоріжжя, 19–23 квітня 2024 р. [Електронний ресурс] / Редкол.: В.В. Наумик (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2024. С. 88-90.

Кукліна Т.С., Гноєва Л.І. Українська національна кухня // Тиждень науки-2024. Факультет міжнародного туризму та економіки. Тези доповідей науково-практичної конференції, Запоріжжя, 19–23 квітня 2024 р. [Електронний ресурс] / Редкол.: В.В. Наумик (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2024. С. 91-94.

Кукліна Т.С., Говоркова А.А. Технологія забезпечення безпеки готелю // Тиждень науки-2024. Факультет міжнародного туризму та економіки. Тези доповідей науково-практичної конференції, Запоріжжя, 19–23 квітня 2024 р. [Електронний ресурс] / Редкол.: В.В. Наумик (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2024. С. 94-95.

Кукліна Т.С., Горлова М.В. Удосконалення системи управління персоналом готельного підприємства // Тиждень науки-2024. Факультет міжнародного туризму та економіки. Тези доповідей науково-практичної конференції, Запоріжжя, 19–23 квітня 2024 р. [Електронний ресурс] / Редкол.: В.В. Наумик (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2024. С. 99-101.

Кукліна Т.С., Калмиков О.В. Технологія створення ресторанного закладу // Тиждень науки-2024. Факультет міжнародного туризму та економіки. Тези доповідей науково-практичної конференції, Запоріжжя, 19–23 квітня 2024 р. [Електронний ресурс] / Редкол.: В.В. Наумик (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2024. С. 136-138.

Кукліна Т.С., Кузнєцов І.А. Якість послуг в ресторанному бізнесі // Тиждень науки-2024. Факультет міжнародного туризму та економіки. Тези доповідей науково-практичної конференції, Запоріжжя, 19–23 квітня 2024 р. [Електронний ресурс] / Редкол.: В.В. Наумик (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2024. С. 161-163.

Кукліна Т.С., Ліщішин Є.А. Особливості обрання оптимальної системи оподаткування кав’ярні // Тиждень науки-2024. Факультет міжнародного туризму та економіки. Тези доповідей науково-практичної конференції, Запоріжжя, 19–23 квітня 2024 р. [Електронний ресурс] / Редкол.: В.В. Наумик (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2024. С. 176-178

Кукліна Т.С., Назарова К.П. Інноваційні технології в готельному господарстві // Тиждень науки-2024. Факультет міжнародного туризму та економіки. Тези доповідей науково-практичної конференції, Запоріжжя, 19–23 квітня 2024 р. [Електронний ресурс] / Редкол.: В.В. Наумик (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2024. С. 190-192.

Кукліна Т.С., Голотін Є. М. Маркетинговий інструментарій конкурентоспроможності кав’ярні // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 14-15 листопада 2024 р. : колектив авторів ; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої ; [Електронний ресурс] Електрон. дані. Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2024. С. 611-615.

Кукліна Т.С., Дрьоміна Я. Є. Світовий досвід використання середньовічних замків, як засіб розміщення у готельному господарстві // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 14-15 листопада 2024 р. : колектив авторів ; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої ; [Електронний ресурс] Електрон. дані. Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2024. С. 651-655.

Кукліна Т.С., Златєва А. С. Готельно-ресторанний бізнес україни під час воєнного стану // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 14-15 листопада 2024 р. : колектив авторів ; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої ; [Електронний ресурс] Електрон. дані. Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2024. С. 681-685.

Кукліна Т.С., Кобилівський А. І. Стратегії розвитку ресторанної галузі // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 14-15 листопада 2024 р. : колектив авторів ; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої ; [Електронний ресурс] Електрон. дані. Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2024. С. 702-704.

Кукліна Т.С. Конфлікт-менеджмент в ресторанній галузі // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 14-15 листопада 2024 р. : колектив авторів ; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої ; [Електронний ресурс] Електрон. дані. Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2024. С. 730-732.

Кукліна Т.С., Мелконян К. А. Технології аутсорсингу в діяльності готельних підприємств // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 14-15 листопада 2024 р. : колектив авторів ; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої ; [Електронний ресурс] Електрон. дані. Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2024. С. 773-777.

Кукліна Т.С., Павлюкович А. В. Особливості вдосконалення системи управління персоналом закладу гостинності // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 14-15 листопада 2024 р. : колектив авторів ; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої ; [Електронний ресурс] Електрон. дані. Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2024. С. 793-795

Кукліна Т.С., Федотов Д. Є. Інноваційні напрями розвитку підприємств ресторанного господарства // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 14-15 листопада 2024 р. : колектив авторів ; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої ; [Електронний ресурс] Електрон. дані. Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2024. С. 886-889

Кукліна Т.С., Цвілий С.М., Каптюх Т.В. Перспективні туристичні тренди в контексті повоєнного відновлення вітчизняної індустрії туризму та її сталого розвитку. № 8 (2024): Здобутки економіки: перспективи та іновації DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.13141226

2023 р.

Дубініна А.А., Зайцева В.М., Ленерт С.О., Кукліна Т.С. Інноваційні технології продуктів з використанням арахісу та бобової сировини: монографія. Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2023. – 184 с.

Віндюк А.В., Кукліна Т.С., Каптюх Т.В. Методологічні підходи до професійної підготовки майбутніх фахівців з туризму та готельно-ресторанної справи. Педагогіка формування творчої особистості у вищій і загальноосвітній школах: зб. наук. пр. / [редкол.: А.В. Сущенко (голов. ред.) та ін.]. Запоріжжя: КПУ, 2023. Вип. 88. Режим доступу: http://www.pedagogy-journal.kpu.zp.ua/archive/2023/88/13.pdf

A. Dubinina, V. Zaitseva, M. Mardar, T. Kuklina, O. Cherevko, S. Lehnert, T. Letuta, L. Tatar. Improving the quality of vegetables and fruits using biofortification strategies. Food Science and Technology. Volume: 17, Issue: 3, 2023. Режим доступу: https://journals.ontu.edu.ua/index.php/foodtech/article/view/2650/2798

S. Lehnert, V. Zaitseva, A. Dubinina, L. Tatar, T. Kuklina. Contaminants in plant materials and methods of detoxification of white root vegetables. ISC SAI 2023. VI International Scientific Congress Society of Ambient Intelligence 2023 State University of Economics and Technology Kryvyi Rih, Ukraine, November 20-25, 2023.

Кукліна Т.С., Кунарська Д.А. Розвиток ресторанної галузі в період пандемії коронавірусу та війни // Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика : зб. тез доп. ІІІ Всеукр. наук.-практ. конф. мол. учених, асп. і студ. з міжнародною участю (18 травня 2023 року, м. Львів). – Львів : ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2023. – 538 с. С. 240–243. URL: https://repository.ldufk.edu.ua/bitstream/34606048/34205/1/Viktoriia%20Hilevych%2C.pdf

Кукліна Т.С., Кобилівський А. І. Етапи створення кав’ярні в Україні // Тиждень науки-2023. Факультет міжнародного туризму та економіки. Тези доповідей науково-технічної конференції, Запоріжжя, 24-28 квітня 2023 р. [Електронний ресурс] / Редкол. : Вадим ШАЛОМЄЄВ (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2023. – 311 с. С. 119–121. URL: https://zp.edu.ua/uploads/dept_s&r/2023/conf/4.1/TN-2023-FMTE.pdf

Кукліна Т.С., Гордєєв І. В. Mass media review у ресторанному бізнесі // Тиждень науки-2023. Факультет міжнародного туризму та економіки. Тези доповідей науково-технічної конференції, Запоріжжя, 24-28 квітня 2023 р. [Електронний ресурс] / Редкол. : Вадим ШАЛОМЄЄВ (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2023. – 311 с. С. 90–93.

Кукліна Т.С., Валєшина К. М. Формування іміджу ресторанних закладів // Тиждень науки-2023. Факультет міжнародного туризму та економіки. Тези доповідей науково-технічної конференції, Запоріжжя, 24-28 квітня 2023 р. [Електронний ресурс] / Редкол. : Вадим ШАЛОМЄЄВ (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2023. – 311 с. С. 77–79.

Кукліна Т.С. Пошуковий маркетинг в ресторанному господарстві // Тиждень науки-2023. Факультет міжнародного туризму та економіки. Тези доповідей науково-технічної конференції, Запоріжжя, 24-28 квітня 2023 р. [Електронний ресурс] / Редкол. : Вадим ШАЛОМЄЄВ (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2023. – 311 с. С. 27–27.

Кукліна Т.С., Васильєв Д.А. Кулінарні вподобання українців // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р.: колектив авторів; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої; Національний університет «Запорізька політехніка». Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. С. 821–823.

Кукліна Т.С., Деак І.О. Кадрове забезпечення закладів ресторанного господарства // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р.: колектив авторів; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої; Національний університет «Запорізька політехніка». Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. С. 821–823.. С. 879–882.

Кукліна Т.С., Деак І.О. Перспективи розвитку ЗРГ типу кав’ярня // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р.: колектив авторів; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої; Національний університет «Запорізька політехніка». Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. С. 882–885.

Кукліна Т.С., Деак І.О. Стратегії розвитку ресторанного господарства  // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р.: колектив авторів; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої; Національний університет «Запорізька політехніка». Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. С. 885–887.

Кукліна Т.С., Дем’яненко С.Є. Інноваційний розвиток підприємств ресторанного господарства // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р.: колектив авторів; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої; Національний університет «Запорізька політехніка». Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. С. 887–889.

Кукліна Т.С., Жигулін В.В. Перспективи розвитку світового ресторанного бізнесу // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р.: колектив авторів; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої; Національний університет «Запорізька політехніка». Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. С. 920 – 923.

Кукліна Т.С. Застосування принципів НАССР в ресторанному господарстві // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р.: колектив авторів; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої; Національний університет «Запорізька політехніка». Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. С. 1005 – 1009.

Кукліна Т.С., Марковський Д.В. Мотивація персоналу готельно-ресторанного комплексу // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р.: колектив авторів; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої; Національний університет «Запорізька політехніка». Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. С. 1038 – 1041.

Кукліна Т.С., Педченко О.В. Організація харчування в готелях. // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р.: колектив авторів; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої; Національний університет «Запорізька політехніка». Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. С. 1108 – 1112.

Кукліна Т.С., Плохий В.М. Діджиталізація ресторанного бізнесу // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р.: колектив авторів; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої; Національний університет «Запорізька політехніка». Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. С. 1118 – 1121.

Кукліна Т.С., Постернак Є.С. Проектування послуг в ресторанному господарстві // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р.: колектив авторів; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої; Національний університет «Запорізька політехніка». Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. С. 1141 – 1143.

Кукліна Т.С., Ріарден А.М. Сутність конкурентних переваг готельно-ресторанного підприємства // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р.: колектив авторів; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої; Національний університет «Запорізька політехніка». Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. С. 1157 – 1159.

Кукліна Т.С., Ріарден А.М. Принципи НАССР в громадському харчуванні // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р.: колектив авторів; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої; Національний університет «Запорізька політехніка». Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. С. 1168 – 1171.

Кукліна Т.С., Сідько Д.О. Повоєнний розвиток галузі гостинності // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р.: колектив авторів; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої; Національний університет «Запорізька політехніка». Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. С. 1177–1179.

Кукліна Т.С., Хомутов В.О. Поняття якості послуг у закладах ресторанного господарства // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р.: колектив авторів; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої; Національний університет «Запорізька політехніка». Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. С. 1224–1227.

Кукліна Т.С., Чудаков О.А. Методичні підходи до оцінки конкурентоспроможності підприємств готельного господарства // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р.: колектив авторів; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої; Національний університет «Запорізька політехніка». Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. С. 1245–1247.

Кукліна Т.С., Шевченко К.Б. Конкурентоспроможність продукції та послуг підприємств готельно-ресторанної галузі // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р.: колектив авторів; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої; Національний університет «Запорізька політехніка». Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. С. 1255–1258.

Кукліна Т.С., Шкрьобка С.К. Теоретичні засади розвитку ринку ресторанного бізнесу // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р.: колектив авторів; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої; Національний університет «Запорізька політехніка». Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. С. 1260–1262.

Кукліна Т.С., Яценко В.О. Розвиток анімаційної діяльності // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р.: колектив авторів; за заг. ред. проф. В.М. Зайцевої; Національний університет «Запорізька політехніка». Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. С. 1265–1267.

Tsviliy S.,  Zhuravlova S., Gurova D., T. Kuklina. Digitalization in the restaurant business as the basis of innovation // Modern Research In Science And Education : IV Міжнародна науково-практична дистанційна конференція (7-9 грудня 2023 р.)  м. Чикаго, США. РР. 889 – 903. Режим доступу: https://sci-conf.com.ua/wp-content/uploads/2023/12/MODERN-RESEARCH-IN-SCIENCE-AND-EDUCATION-7-9.12.2023.pdf

Кукліна Т.С. Повоєнний розвиток туризму в Херсонській області // Синергія науки і бізнесу у повоєнному відновленні Херсонщини : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (ХНТУ, 26–28 квітня 2023 р.) у 2-х т. ; Т. 2 / за ред. О. В. Чепелюк. – Одеса : Олді+, 2023. – 406 с. С. 160-162.

Lehnert, S; Zaytseva, V; Dubinina, A; Mardar, M;  Cherevko, O ; Letuta, T; Tatar, L; T. Kuklina. Monitoring Of Research On The Chemical Composition Of White Root Crops. Journal Of Food Science And Technology-Ukraine. 2024. Том 18 Выпуск 3. С. 23-33. DOI. 10.15673/fst.v18i3.3021

Зайцева В.М., Цвілий С.М., Кукліна Т.С. Маркетинг в готельно-ресторанному господарстві: навчальний посібник. Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. 260 с.

2022 р.

Tsviliy S.N, Gurova D.D., Zhuravlova S.M., Kuklina T., Mykhailyk D. P. Methods of assessing the efficiency of training and development of service personnel. // Eurasian scientific discussions. Proceedings of the 7th International scientific and practical conference (August 1-3, 2022). Barca Academy Publishing. Barcelona, Spain. 2022. 298 p. Pp. 224-231.

Гурова Д.Д., Цвілий С.М., Журавльова С.М., Кукліна Т.С., Михайлик Д.П. Тенденції розвитку туризму в Європейському регіоні у 2022 році // The newest problems of science and ways to solve them : XXX International scientific and practical conference, August 2-5, 2022. Helsinki, Finland, 2022. 284 p. P. 278-282.

Гурова Д.Д., Цвілий С.М., Журавльова С.М., Кукліна Т.С., Михайлик Д.П. Використання механізмів трансфертного ціноутворення в діяльності суб’єктів ЗЕД // Modern directions of scientific research development. Proceedings of the 15th International scientific and practical conference (August 10-12, 2022). BoScience Publisher. Chicago, USA. 2022. 482 p. P. 368-374.

Журавльова С.М., Гурова Д. Д., Кукліна Т.С., Цвілий С.М., Михайлик Д.П. Технології віртуального інформаційного простору в індустрії гостинності // Science, innovations and education: problems and prospects. Proceedings of the 14th International scientific and practical conference. (August 25-27, 2022). CPN Publishing Group. Tokyo, Japan. 2022. 487 p. Pp. 425-430.

Кукліна Т.С., Гурова Д.Д., Цвілий С.М., Журавльова С.М., Михайлик Д.П. Організація громадського харчування в сучасних умовах // Science and innovation of modern world. Proceedings of the 1st International scientific and practical conference (September 28-30, 2022). Cognum Publishing House. London, United Kingdom. 2022. 499 p. Pp. 447-452.

Цвілий С.М., Кукліна Т.С. Збереження сегменту прихильників туристичного продукту в постпандемічному бізнесі компанії. Сучасні тенденції та суперечності розвитку світової економіки та бізнесу : зб. матер. Всеукр. наук.-практ. конф. за міжнар. Участю. (м. Київ, 25 січня 2022 року). Київ : МАУП, 2022. С. 318-322.

Цвілий С.М., Кукліна Т.С. Стратегічний підхід до системи безпеки в готелях // Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання: матеріали ХІІІ міжнар. наук.-практ. конф., Черкаси, 24-25 березня 2022 р. Т.1. Черкаси: Черкас. держ. технол. ун-т. ; вид. Гордієнко С.І., 2022. С. 96-99.

Кукліна Т.С., Шморгуненко Є.О. Готельне господарство: сутність та структура // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарство : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 25 листопада 2022 р. Запоріжжя, 2022.  С.761-763.

Кукліна Т.С., Гурова В. Роль уніформи персоналу у формуванні іміджу закладу харчування // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарство : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 25 листопада 2022 р. Запоріжжя, 2022 р. С. 513-515.

Кукліна Т.С., Барчук Є. Роль уніформи персоналу у формуванні іміджу готелю. // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарство : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 25 листопада 2022 р. Запоріжжя, 2022 р. С. 464-467.

Кукліна Т.С., Пікуліна О. Обґрунтування необхідності інновацій у готельно-ресторанній справі // Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності : зб. тез. ІІІ Міжнар. наук.- практ. конф. (06 жовт. 2022 р.). – Львів : ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022. – С. 117-118.

Кукліна Т.С., Котляр С. Готельно-ресторанне господарство: плюси та мінуси ведення бізнесу // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарство : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 25 листопада 2022 р. Запоріжжя, 2022 р. С. 601-603.

Кукліна Т.С., Кулік В. Проблеми та перспективи в організації праці персоналу готельних підприємств // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарство : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 25 листопада 2022 р. Запоріжжя, 2022 р. С.609-611

Кукліна Т.С., Лалов Д. Глемпінг – від історіїї до сьогодення // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарство : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 25 листопада 2022 р. Запоріжжя, 2022 р. С. 614-616.

Кукліна Т.С., Майорова І. Кухня запорізького краю // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарство : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 25 листопада 2022 р. Запоріжжя, 2022 р. С. 627-630.

Кукліна Т.С., Нетреба К. Нові формати закладів ресторанного господарства та їх розвиток на вітчизняному ринку // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарство : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 25 листопада 2022 р. Запоріжжя, 2022 р. С. 662-664.

Кукліна Т.С., Романенко Т. Філософія розкоші в готельному бізнесі // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарство : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 25 листопада 2022 р. Запоріжжя, 2022 р. С. 688-691.

Кукліна Т.С., Тоток М. Роботизація закладів готельного господарства // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарство : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 25 листопада 2022 р. Запоріжжя, 2022 р. С. 725-727.

Кукліна Т.С., Тютюнник К. Нетрадиційні методи роботи із персоналом в готельно-ресторанному бізнесі // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарство : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 25 листопада 2022 р. Запоріжжя, 2022 р. С. 735-737.

Кукліна Т.С., Чван О. Інноваційні технології в ресторанному бізнесі // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарство : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 25 листопада 2022 р. Запоріжжя, 2022 р. С. 746-748.

Кукліна Т.С., Шморгуненко Є. Готельне господарство: сутність та структура // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарство : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 25 листопада 2022 р. Запоріжжя, 2022 р. С. 761-763.

Кукліна Т.С., Щербина А. Сучасний стан розвитку ресторанної індустрії під впливом карантинних обмежень // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарство : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 25 листопада 2022 р. Запоріжжя, 2022 р. С. 765-767.

Кукліна Т.С. Свідомий ресторанний бізнес під час війни в Україні // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарство : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 25 листопада 2022 р. Запоріжжя, 2022.  С.  607-609.

Кукліна Т.С., Цвілий С.М., Жилко О.В. Особливості формування харчових традицій українського народу з радянських часів. Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі : науковий журнал. Вип. 4/2022. Львів : Вид-во Львівського торгов.-економ. ун-ту; Одеса : ВД «Гельветика», 2022. C. 14-20.

Кукліна Т.С., Цвілий С.М., Жилко О.В. Організаційні компоненти в управлінні бізнесом вітчизняного туристичного підприємства. Економіка та суспільство. 2022. № 36. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1168

Кукліна Т.С., Цвілий С.М., Журавльова С.М. Загальні тенденції розвитку світового туризму: від коронавірусу до військової агресії. Підприємництво та інновації. Науковий журнал. Київ : ПВНЗ «Міжнародний університет фінансів» ; Одеса : ВД «Гельветика», 2022. Вип. 23. С. 12-15.

Кукліна Т.С., Цвілий С.М., Каптюх Т.В. Бюджетування в менеджменті туристичних МСП в умовах післявоєнного відновлення бізнесу. Таврійський науковий вісник. Серія: економіка. Науковий журнал. Вип. 12. Херсон : Видавничій дім «Гельветика», 2022.  С. 64-70. URL:  http://tnv-econom.ksauniv.ks.ua/index.php/journal/issue/view/12

Зайцева В.М., Цвілий С.М., Кукліна Т.С. Автоматизація управління підприємством в умовах післявоєнного відновлення туристичного бізнесу. Таврійський науковий вісник. Серія: економіка. Науковий журнал. Вип. 13. Одеса : Видавничій дім «Гельветика», 2022. С. 143-149. URL:  http://tnv-econom.ksauniv.ks.ua/index.php/journal/issue/view/13

Корнієнко О.М.,  Кукліна Т.С. , Біленко М.О. Туристична галузь України: стан та шляхи відновлення. Інвестиції: практика та досвід. 2022. №22. С. 68-73.

Кукліна Т.С., Цвілий С.М., Корнієнко О.М. Стан ресторанного господарства України під час війни. Вісник ХНТУ № 2(81). ВД «Гельветика», 2022. С. 197-202.

Кукліна Т.С., Лисенко А.Є. Використання франчайзингу в ресторанній галузі // Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика : зб. тез доп. ІІ Всеукр. наук.-практ. конф. мол. учених, асп. і студ. (19 травня 2022 року, м. Львів). – Львів : ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2022. – 432 с. С. 139-142

Кукліна Т.С., Гайдукова Д. Особливості організації лобі-бару в готелях // Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика : зб. тез доп. ІІ Всеукр. наук.-практ. конф. мол. учених, асп. і студ. (19 травня 2022 року, м. Львів). – Львів : ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2022. – 432 с. С. 34-37

Кукліна Т.С., Григорян І. Організації роботи ресторанів // Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика : зб. тез доп. ІІ Всеукр. наук.-практ. конф. мол. учених, асп. і студ. (19 травня 2022 року, м. Львів). – Львів : ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2022. – 432 с. С.45-48.

Кукліна Т.С., Ліщішин Є. Послуги кейтерингу в ресторані «MEAT AND FISH» // Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика : зб. тез доп. ІІ Всеукр. наук.-практ. конф. мол. учених, асп. і студ. (19 травня 2022 року, м. Львів). – Львів : ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2022. – 432 с. С. 142-146

Кукліна Т.С., Макогон І. Культура поведінки працівників готелю // Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика : зб. тез доп. ІІ Всеукр. наук.-практ. конф. мол. учених, асп. і студ. (19 травня 2022 року, м. Львів). – Львів : ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2022. – 432 с. С. 154-157

Зайцева В.М., Цвілий С.М., Кукліна Т.С. Маркетинг в туризмі : навчальний посібник. Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2022.  260 с.

Кукліна Т.С., Віндюк А.В., Булатов С.В. Організація анімаційних послуг: навчальний посібник. Запоріжжя : НУ «За-порізька політехніка», 2022.  244 с.

2021 р.

Tsviliy S., Gurova D., Kuklina T. Research of the specifics of providing tourist education in the latest conditions: marketing approach. Role of science and education for sustainable development : monography. Katowice, Poland, 2021. P. 252–266.

Кукліна Т.С., Корнієнко О.М., Жилко О.В. Імідж українських регіонів у контексті розбудови бренду України. Туристична галузь України в період євроінтеграції: теоретичний аспект : монографія / колектив авторів ; за заг. ред. проф. В. М. Зайцевої . – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехні- ка», 2021. – 183 с. С. 129-136

Tsviliy S., Gurova D., Zhuravlova S., Kuklina T. Creation of a legal hub by micro-enterprises in the field of tourism. Fundamental and applied research in the modern world : Abstracts of the 6th International scientific and practical conference, January 20-22, 2021. Boston, USA, 2021. P. 255–263.

Кукліна Т.С., Гурова Д. Д., Цвілий С. М., Журавльова С. М. Аналіз змін розвитку міжнародного туризму й туристських формальностей внаслідок пандемії коронавірусу COVID-19. // World science: problems, prospects and innovations : Abstracts of the 5th International scientific and practical conference, January 27-29, 2021. Toronto, Canada, 2021. P. 461–469.

Кукліна Т.С., Журавльова С. М., Гурова Д. Д., Цвілий С. М. Перспектива безконтактного обслуговування в готелях світу. // European scientific discussions : Abstracts of the 3rd International scientific and practical conference, February 1-3, 2021. Rome, Italy, 2021. P. 631–636.

Кукліна Т.С., Журавльова С. М., Гурова Д. Д., Цвілий С. М. Dark kitchen – новий формат українських ресторанів // Science and education: problems, prospects and innovations : Abstracts of the 5th International scientific and practical conference, February 4-6, 2021. Kyoto, Japan, 2021. P. 597–602.

Кукліна Т.С., Гурова Д., Цвілий С., Журавльова С., Мамотенко Д. Вплив пандемії COVІD-19 на розвиток туристичних регіонів світу // Interaction of society and science: problems and prospects : аbstracts of III International Scientific and Practical Conference, October 05-08, 2021. London, England, 2021. P. 448–455.

Kuklina T., Tsviliy S., Gurova D. Organization of conference service in hotels. Стратегії сталого розвитку в туризмі та готельно-ресторанному бізнесі: можливості і проблеми запровадження в Україні : монографія. Черкаси : ЧДТУ, 2021. C. 87–94

Гурова Д., Цвілий С., Журавльова С., Мамотенко Д., Кукліна Т.С. Зростання туристичних подорожей до європейського регіону за рахунок опції «вакцинація від COVID-19» // Trends in science and practice of today : abstracts International Scientific and Practical Conference, October 19-22, 2021. Ankara, Turkey, 2021. P. 473–476.

Цвілий С.М., Кукліна Т.С. Стратегічні маркетингові пріоритети готельно-ресторанного підприємства в посткоронавірусному середовищі вітчизняного туристичного ринку. Особливості розвитку ринку туристичних послуг України під впливом COVID-19 та карантинних обмежень : монографія. Кривий Ріг : Вид. ДонНУЕТ, 2021. С. 48-80.

Мамотенко Д.Ю., Журавльова С.М., Гурова Д.Д., Цвілий С.М., Кукліна Т.С. Аналіз технології формування туристичних продуктів в Україні. // Results of modern scientific research and development : abstracts of 8st International scientific and practical conference, October 17-19, 2021. Madrid, Spain, 2021. P. 466–473.

Журавльова С.М., Гурова Д.Д., Цвілий С.М., Мамотенко Д.Ю., Кукліна Т.С. Специфіка обслуговування на підприємствах гостинності в період пандемії // Modern science: innovations and prospect : abstracts of the 1st International scientific and practical conference, October 10-12, 2021. Stockholm, Sweden, 2021. P. 473–477.

Кукліна Т.С. Гурова Д.Д., Мамотенко Д.Ю., Цвілий С.М., Журавльова С.М. Розробка заходів щодо підвищення ефективності використання персоналу на ресторанному підприємстві // Modern scientific research: achievements, innovations and development prospects : abstracts of the 5th International scientific and practical conference, October 24-26,2021. Berlin, Germany, 2021. P. 611–617.

Кукліна Т.С. Ресторанне господарство як фрактальна складова. // Тиждень науки-2021. Факультет міжнародного туризму та економіки : Тези доповідей науково-практичної конференції, Запоріжжя, 19–23 квітня 2021 р.  Редкол. : В. В. Наумик (відпов. ред.) Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2021.  С. 25-26.

Кукліна Т.С., Огуєва Р. Особливості страхових ситуацій в туризмі під час пандемії. // Тиждень науки-2021. Факультет міжнародного туризму та економіки. Тези доповідей науково-практичної конференції, Запоріжжя, 19–23 квітня 2021 р. [Електронний ресурс] / Редкол. : В. В. Наумик (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2021. – С. 115-116.

Кукліна Т.С., Мелконян К. Стан ресторанного бзнесу в період карантину // Тиждень науки-2021. Факультет міжнародного туризму та економіки. Тези доповідей науково-практичної конференції, Запоріжжя, 19–23 квітня 2021 р. [Електронний ресурс] / Редкол. : В. В. Наумик (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2021. – С. 108-109.

Кукліна Т., Позняк О. Система оцінки персоналу в готельно-ресторанному бізнесі // Тиждень науки-2021. Факультет міжнародного туризму та економіки. Тези доповідей науково-практичної конференції, Запоріжжя, 19–23 квітня 2021 р. [Електронний ресурс] / Редкол. : В. В. Наумик (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2021. – С. 112-113.

Кукліна Т., Шаповал А. Матеріально-технічна база підприємств ресторанного господарства // Тиждень науки-2021. Факультет міжнародного туризму та економіки. Тези доповідей науково-практичної конференції, Запоріжжя, 19–23 квітня 2021 р. [Електронний ресурс] / Редкол. : В. В. Наумик (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2021. – С. 147-148.

Кукліна Т., Гогунська А. Ресторанне господарство в сучасній Україні // Туристичний та готельно-ресторанний бізнес: сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку : матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції (м. Старобільськ 16-17 травня 2021 р.) : Вид-во ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» : Старобільськ, 2021. С. 173-175.

Tsviliy S., Gurova D., Kuklina T. Marketing competitiveness of hotel and restaurant enterprise: theoretical approach and methods of definition. VUZF Review. 2021. № 6(2). P. 30–41.

Методичні вказівки до навчальної практики першого (бакалаврського) рівня освіти” для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 «Сфера обслуговування» / Кукліна Т., Булатов С. Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2021. – 27 с.

Методичні вказівки з Організація послуг харчування» до виконання лабораторних занять та самостійної роботи для першого (бакалаврського) рівня освіти для студентів спеціальності «Туризм» галузі знань 24 «Сфера обслуговування» / Кукліна Т.С. Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2021. – 42 с.

Опорний конспект лекцій “Технологія ресторанної справи» для першого (бакалаврського) рівня освіти для студентів спеціальності «Туризм» галузі знань 24 «Сфера обслуговування» / Кукліна Т.С. Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2021. – 46 с

2020 р.

Кукліна Т.С. Професійна підготовка студентів туристського ЗВО з теорії та практики готельної анімації як педагогічна проблема // Тиждень науки-2020. Факультет міжнародного туризму та економіки. Тези доповідей науково-практичної конференції, Запоріжжя, 13–17 квітня 2020 р. [Електронний ресурс] / Редкол. : В. В. Наумик (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2020. С.20-22

Кукліна Т.С., Василенко В.Д. Деякі аспекти розвитку ринку готельних послуг Дніпропетровської області // Тиждень науки-2020. Факультет міжнародного туризму та економіки. Тези доповідей науково-практичної конференції, Запоріжжя, 13–17 квітня 2020 р. [Електронний ресурс] / Редкол. : В. В. Наумик (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2020. С.65-66.

Кукліна Т.С., Журавльова С.М. Інноваційна діяльність в готельному бізнесі // Стратегічні перспективи туристичної та готельно-ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку : збірник матеріалів Всеукр. наук.-прак. інт.-конф., 28-29 жовтня 2020 р.Умань: ВПЦ «Візаві», 2020. С. 104-106

Кукліна Т.С., Бабій Є. І. Сучасний стан діяльності ресторанних підприємств у місті Запоріжжі // Тези доповідей науково-практичної конференції: Сучасні тенденції та стратегії розвитку готельно-ресторанного бізнесу. 7-8 жовтня, Львів. 2020. С. 70-71

Методичні вказівки до написання курсових робіт з дисципліни «Організація ресторанного господарства» для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форм навчання / Кукліна Т.С. Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2020. – 35 с.

Методичні рекомендації з навчальної практики (при дистанційному навчанні) для студентів напряму підготовки 242 «Туризм» денної та заочної форм навчання / Кукліна Т.С., С.М. Журавльова, С.В. Гресь-Євреінова. Запоріжжя: НУЗП, 2020. – 20 с