Дубініна А.А. перелік публікацій
2025
Дубініна А.А. Оптимізація параметрів реакції ферментативного
гідролізу γ-оризанолу: монографія. / С.О. Ленерт, А.А. Дубініна, В.М.
Зайцева, Т.С. Кукліна, В.Л. Прусс. – Запоріжжя : НУ «Запорізька
політехніка», 2025. – 180 с.
Дубініна А.А. Інновації в ресторанному господарстві щодо здорового
харчування / Ленерт С.О., Дубініна А.А. // Актуальні проблеми та тренди
розвитку систем управління в сучасних умовах: матеріали Міжнародної
науково-практичної конференції 26 березня 2025 р./ за заг. ред. Ю.
Пройдака. Укр. держ. ун-т науки і технологій. – Дніпро, 2025. 255 с. – С.
191 – 192. URI: https://diit.ust.edu.ua/documents/files/uploads/materialy-
konferencziyi-26.03.2025-udunt-.pdf
2024
Дубініна А.А. Інноваційні технології продуктів з використання
арахісу та бобової сировини : монографія / А.А. Дубініна, В.М. Зайцева,
С.О. Ленерт, Т.С. Кукліна. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка»,
– 185 с. URI: https://eir.zp.edu.ua/handle/123456789/21136
Дубініна А.А. . Інноваційні технології в туризмі та
готельноресторанному господарстві / А.А. Дубініна, Д. Ю Мамотенко, О.
М Корнієнко // Інноваційний розвиток туризму та готельно ресторанного
господарства: монографія / колектив авторів ; за заг. ред. проф. В. М.
Зайцевої . – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2024. 202 с. С. 27-
URI: http://eir.zntu.edu.ua/handle/123456789/14352
А. Dubinina. Design of a new film with predefined properties based on
chitosan / А. Dubinina, V. Zaytseva, S. Lehnert, A.Vindyk, O. Cherevko, L.
Tatar, O. Skyrda, S. Prasol // East European Journal of Enterprise Technologies.
Vol. 5 № 6 (131), 2024: Technology organic and inorganic substances, p. 34 –
(Scopus ) DOI: 10.15587/1729-4061.2024.313889
URL: https://journals.indexcopernicus.com/search/article?articleId=4095880
А. Dubinina. Monitoring of research on the chemical composition of
white root crops/ S. Lehnert, V.Zaitseva, A.Dubinina, M. Mardar, T. Kuklina, O.
Cherevko, T. Letuta, L. Tatar // Food Science and Technology, Vol 18 № 3,
2024: Chemistry of food products and materials. New raw materials, р. 23 – 33
(Web of Science) Режим доступу DOI: https://doi.org/10.15673/fst.v18i3.3021
URI: https://journals.ontu.edu.ua/index.php/foodtech/article/view/3021
Дубініна А.А. Гастрономічний туризм, як особливість національної
кухні / А.А. Дубініна, С.О. Ленерт // Тиждень науки-2024. Факультет
міжнародного туризму та економіки Тези доповідей науково-практичної
конференції, Запоріжжя, 15-19 квітня 2024 р. / Редкол. : Вадим Шаломєєв
(відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка»,
375 с. – С. 18-20. URI: https://eir.zp.edu.ua/handle/123456789/17001
Дубініна А.А. Дослідження вмісту проралену у білих коренеплодах та
рекомендації щодо їх безпечного вживання харчування / Дубініна А.А.,
Ленерт С.О.// Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та
готельно ресторанного господарства: матеріали ІІІ Міжнародної науково
практичної конференції, м. Запоріжжя, 14-15 листопада 2024 р.
[Електронний ресурс] : колектив авторів ; за заг. ред. проф. В. М. Зайцевої ;
Електрон. дані. – Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2024. 932 с. –
С. 655-657
URI: https://zp.edu.ua/uploads/dept_s&r/2024/conf/1.6/TGtaRB_2024.pdf
2023
А. Dubinina. Improving the quality of vegetables and fruits using
biofortification strategies / A. Dubinina, V. Zaitseva, M. Mardar, T. Kuklina, O.
Cherevko, S. Lehnert, T. Letuta, L. Tatar // Food Science and Technology.
Volume: 17, Issue: 3, 2023., Р. 4 – 14. (Web of Science)
DOI: https://doi.org/10.15673/fst.v17i3.2650
URL: https://journals.ontu.edu.ua/index.php/foodtech/article/view/2650/2798 .
А. Dubinina. Contaminants in plant materials and methods of
detoxification of white root vegetables / S.Lehnert, V.Zaitseva, A.Dubinina.,
T.Kuklina, L. Tatar //.ISC SAI 2023: VI International Scientific Congress
Society of Ambient Intelligence 2023 State University of Economics and
Technology Kryvyi Rih, Ukraine, видавництво Springer. ASTI, November 20-
25, 2023 (Web of Science, Scopus) (подана до друку)
Дубініна А.А. Сучасний ринок ресторанного господарства у місті
Харкові / Дубініна А.А., Ленерт С.О. // Світові досягнення і сучасні
тенденції розвитку туризму та готельно ресторанного господарства:
матеріали ІІ Міжнародної науково практичної конференції, м. Запоріжжя,
10 листопада 2023 р. [Електронний ресурс] : колектив авторів ; за заг. ред.
проф. В. М. Зайцевої ; Електрон. дані. – Запоріжжя: НУ «Запорізька
політехніка», 2023. 1268 с. – С. 903 – 904. URI:
http://eir.zntu.edu.ua/handle/123456789/10876
А. Dubinina. Contaminants in plant materials and methods of
detoxification of white root vegetables. / S.Lehnert, V.Zaitseva, A.Dubinina,
T.Kuklina, L. Tatar // Тези доповідей ISC SAI 2023: VI International Scientific
Congress Society of Ambient Intelligence 2023 State University of Economics
and Technology Kryvyi Rih, Ukraine, November 20-25, 2023.
2022
Патент України UA на винахід, № заявки a202004713: Плівкове
покриття для обробки плодів абрикоса перед зберіганням. / Дубініна А. А.,
Летута Т. М., Ленерт С. О., Новікова В.В., Бєляєва І.М., Колесник В.В.,
Сподар К.В., Радченко А.Е.; ХДУХТ, a202004713; заявл. 24.07.2020; опубл.
26.01.2022, Бюл. № 4, 6 с.
Патент України UA 125711 на винахід: Плівкове покриття для
обробки плодів черешні перед зберіганням. / Дубініна А. А., Летута Т. М.,
Ленерт С.О., Новікова В.В., Бєляєва І.М., Сорокіна С. В., Карбівнича Т. В.,
Афанасьєва В. А.: ХДУХТ, u 2020 04719; заявл. 24.07.2020; опубл.
18.05.2022, Бюл. № 20, 6 с.
2021
Дубініна А. А. Наукові підходи до формування споживних
властивостей нового продукту / Дубініна А. А., Ленерт С. О., Селютіна Г.
А., Попова Т. М., Селютін В. М., Бєляєва І. М. // Прогресивні техніка та
технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб.
наук. пр. / Харк. держ. ун-т харч. та торг. Харків, 2021. Вип. 1(33). C.
199–211. DOI: 10.5281/zenodo.5043580
URL: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3284
Дубініна А. А. Використання нетрадиційної рослинної сировини у
виробництві продуктів із холестеринознижувальною дією. / Дубініна А. А.,
Попова Т. М., Гершун В. С. // Тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф.
«Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і
торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність»:, м. Харків, 18 трав. 2021
р. Харків : ХДУХТ, 2021. Ч. 2. С. 209-210. URL:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/19638
Dubinina A. Hydrolysis of γ-oryzanol by enzyme preparations / Lehnert
S., Dubinina A., Letuta T., Belyayeva I., Popova T., Selyutina G., Karbivnycha
T., Akmen V. Hydrolysis of Congress on Food Quality and Safety, Health and
Nutrition. NUTRICON 2021, June Kontura, Scopje, Republic of9–11, 2021.
Ohrid, Macedonia. Book of Abstracts Macedonia, 2021. Р. 239–240.
Dubinina A. The technology of ice cream based on whey with functional
additives / Dubinina Antonina, Inna Byelyayeva, Grygoriiy Deynichenko //
Міжнародна конференція 13 th International Scientifical and Professional
Conference «With Food to Health», September 16-17, Osijek, Croatia, 2021.
Book of Abstracts Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty
of Food Technology, 2021. p. 102.
Dubinina A. Optimization of the enzymatic hydrolysis of –
oryzanolparameters by Pentopan 500 BG / Lehnert S., Dubinina A., Letuta T.,
Belyayeva I., Popova T., Selyutina G., Golovko T., Sorokina S. // Congress on
Food Quality and Safety, Health and Nutrition – NUTRICON 2021, June 9–11,
Ohrid, Macedonia. Book Kontura, Scopje, Republic of Macedonia, 2021.
Р. 237–238.
Дубініна А. А Оцінка якості нових продуктів з м’яса
сільськогосподарської птиці та зернобобової сировини / Дубініна А. А,
Попова Т.М., Ленерт С.О. // Міжнародна конференція „Сучасна
товарознавча експертиза:теоретичні розробки, практичний досвід,
проблеми і перспективи“, Львів, 30 вересня, 2021 р. Тези доповідей. Львів :
Видавництво «Растр-7», 2021 р. С.67-68.
Dubinina A. Efficiency criteria for the production of biofortified
vegetable products / Inna Byelyayeva, Galina Selutina, Olena Kruglova //
Міжнародна конференція Scientific conference with international participation
«New industries, digital economy, society – a projection for the future IV»,
November 5-6, 2021. Book of Abstracts «Angel Kanchev» University of Ruse,
– р.
2020
Дубініна А. А. Міжнародне технічне регулювання : навч. посібник у
структурно-логічних схемах для студентів спеціальності 076
«Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». / Дубініна А. А.,
Селютіна Г. А., Летута Т. М., Гапонцева О. В., Скирда О. Є. – м. Харків:
ХДУХТ, 2020. 126 с.
URL: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8922
Dubinina A. Research of bactericidal properties and toxicity of
compositions for bone fruits preservation / Dubinina, A., Letuta, T., Novikova,
V. // Food Science and Technology, 14(№2). (2020). (Web of Science)
https://doi.org/10.15673/fst.v14i2.1721
URL: https://journals.ontu.edu.ua/index.php/foodtech/article/view/1721
Dubinina A. The effect of technological parameter sonlow-salted
cucumbers color change under usin glow-temperaturen on-brine process of
manufacture / Dubinina A., Selyutina G., Shcherbakova T., Letuta T., Belyayeva
I., Khatskevych Y., Popova T., Frolova T., Afanasieva V. // Journal of Hygienic
Engineering and Design, 2020, Vol. 31, pp. 3-7. (Scopus) URL:
https://www.cabidigitallibrary.org/doi/pdf/10.5555/20210086116
Dubinina A. Substantiation of the film-forming composition for
eggplantfruits treatment before storage. / T. Letuta, T. Frolova, O. Skyrda, I.
Belyaeva, Т. Ророva // Прогресивні техніка та технології харчових
виробництв ресторанного господарства та торгівлі. Випуск 3(31) 2020. – С.
100-114. DOI: 10.5281/zenodo.3937790 URL:
https://repo.btu.kharkiv.ua/server/api/core/bitstreams/d7549018-44d7-4794-a1e6-
e5b6b9772ed2/content
Патент України UA 125712 на винахід: Плівкове покриття для
обробки плодів вишні перед зберіганням. / Дубініна А. А., Летута Т. М.,
Ленерт С.О., Новікова В.В., Бєляєва І.М., Скирда О.Є., Акмен В.О. :
ХДУХТ, № а20200479; заявл. 24.07.2019; Опубл. 18.05.2020, Бюл. № 20. 4с
- Патент України UA 121061 на винахід: Гречаний хліб підвищеної
харчової та біологічної цінності. / Попова Т.М., Дубініна А.А., Ленерт
С.О., Іванніков П.В., Гершун В.С., Холодна А.В.: ХДУХТ, a201802950;
заявл. 23.03.2018; опубл. 25.03.2020, Бюл. № 6. 6 с.
URL: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13338 - Патент України UA 142302 на корисну модель: Плівкове покриття
для обробки плодів перцю солодкого перед зберіганням. / Черевко О. І.,
Летута Т. М., Дубініна А.А., Ленерт С.О., Фролова Т. В., Скирда О. Є.,
Селютіна Г.А., Сорокіна С. В.: ХДУХТ, u201912140; заявл. 23.12.2019;
опубл. 25.05.2020 Бюл. № 10. 7с. URL:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13296 - Патент України UA № 122757 на винахід: Плівкове покриття для
обробки плодів перцю солодкого перед зберіганням. / Черевко О. І.,
Дубініна А.А., Летута Т. М., Ленерт С.О., Фролова Т. В., Скирда О. Є.,
Селютіна Г.А., Сорокіна С. В.: ХДУХТ, a201912136; заявл. 23.12.2019;
опубл. 28.12.2020, Бюл.№ 24. 6 с URL:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13293 - Патент України UA 142311 на корисну модель: Плівкове покриття
для обробки плодів баклажана перед зберіганням. / Черевко О.І., Дубініна
А.А., Летута Т.М., Ленерт С.О., Фролова Т.В., Щербакова Т.В., Пенкіна
Н.М. : ХДУХТ, № u201912178; заявл. 23.12.2019; Опубл. 25.05.2020, Бюл.
№ 10. 5с URL: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13295 - Патент України UA 142301 на корисну модель: Плівкове покриття
для обробки плодів томатів перед зберіганням. / Черевко О.І., Дубініна
А.А., Летута Т.М., Ленерт С.О., Фролова Т.В., Хацкевич Ю.М., Колесник
В.В. : ХДУХТ, № u201912139; заявл. 23.12.2019; Опубл. 25.05.2020, Бюл.
№ 10. 4с URL: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13297 - Патент України UA 145641 на корисну модель: Плівкове покриття
для обробки плодів вишні перед зберіганням. / Дубініна А.А., Летута Т.М.,
Ленерт С.О., Новікова В.В., Бєляєва І.М., Скирда О.Є., Акмен В.О.:
ХДУХТ, № u20200479; заявл. 24.07.2020; Опубл. 28.12.2020, Бюл. № 24. 4с
URL: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13288 - Патент України № 145638 на корисну модель: Плівкове покриття для
обробки плодів черешні перед зберіганням. / А. А. Дубініна, Т. М. Летута,
С. О. Ленерт, В. В. Новікова, І. М. Бєляєва, С. В. Сорокіна, Т. В.
Карбівнича, В. А. Афанасьєва; Харківський держ. ун-т харч. та торгівлі. №
u 2020 04712; заявл. 24.07.2020; опубл. 28.12.2020, Бюл.№ 24. 6 с. URL:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13290 - Патент України № 145640 на корисну модель. Плівкове покриття для
обробки плодів абрикоса перед зберіганням. / А. А. Дубініна, Т. М. Летута,
С. О. Ленерт, В. В. Новікова, І. М. Бєляєва, В. В. Колесник, К. В. Сподар,
А. Е. Радченко; Харківський держ. ун-т харч. та торгівлі. № u 2020 04718;
заявл. 24.07.2020; опубл. 28.12.2020, Бюл.№ 24. 6 с. URL:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13289 - Патент України UA 122758 на винахід: Плівкове покриття для
обробки плодів томатів перед зберіганням. / Черевко О.І., Дубініна А.А.,
Летута Т.М., Ленерт С.О., Фролова Т.В., Хацкевич Ю.М., Колесник В.В.:
ХДУХТ, № а201912138; заявл. 23.12.2019; Опубл. 28.12.2020, Бюл. №
24/2020. 4с. URL: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13292 - Патент України UA 122759 на винахід: Плівкове покриття для
обробки плодів баклажана перед зберіганням. / Черевко О.І., Дубініна
А.А., Летута Т.М., Ленерт С.О., Фролова Т.В., Щербакова Т.В., Пенкіна
Н.М.: ХДУХТ, № а201912141; заявл. 23.12.2019; Опубл. 28.12.2020, Бюл.
№ 24/2020. 5с. URL: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13291 - Дубініна А. А. Перспективи та завдання інтерактивних методів
навчання / Дубініна А.А., Селютіна Г.А., Ленерт С. О., Даніела Гагіч
Кенерич // Тези доповідей ІІ міжнародної науково-методичної конференції
ХДУХТ «Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого
навчання – забезпечення якості вищої освіти», 25 вересня 2020 р. – Харків
:, 2020. – C. 236–237.
Дубініна А. А. Характеристика збудників захворювання свіжих
овочів / Летута Т.М., Фролова Т.В. // Розвиток харчових виробництв,
ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи,
ефективність: Міжнародна науково-практична конференція, 14 травня 2020 р.
: [тези у 2-х ч.]. – Харків : ХДУХТ, 2020. – Ч. 1. – C. 163–164.
Дубініна А. А. Вміст контамінантів у рослинній сировині / Дубініна
А.А., Ленерт С. О., Селютіна Г.А., Попова Т.М. // Тези доповідей
міжнародної наукової конференції : ЛТЕУ «Якість і безпечність харчової
продукції і сировини – проблеми сьогодення»:, 25 вересня 2020 р., м.
Львів:, 2020. – C. 122 – 124
Дубініна А. А. Сучасні тенденції в навчанні підприємництву /
Дубініна А. А., Попова Т. М., Ніколлеті Дж. // Тези Другої Міжнар. наук.-
метод. конф. «Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого
навчання – забезпечення якості вищої освіти»:, 25 вересня 2020 р. Харків:
ХДУХТ, 2020. С. 138-139. URL
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/46409
Дубініна А. А. Грибкові захворювання, як основна причина
короткого терміну зберігання кісточкових плодів / Летута Т. М., Новікова
В. В // XVIMiędzynarodowejnaukowi-praktycznejkonferencji,
Naukowamyślinformacyjnejpowieki – 2020: Vol. 6. Przemyśl,
TechnologieprzechjwywaniaIprzerobuproduktowrolniczych, 07-15 березня
2020 р. – Р. 46–50.
Дубініна А. А. Захист плодоовочевих культур від патогенних
мікроорганізмів / Летута Т.М., Фролова Т.В. // Міжнародна конференція
«Якість і безпечність харчової продукції і сировини – проблеми
сьогодення»:, 25 вересня 2020 р. : ЛТЕУ, м. Львів
Дубініна А. А. Оптимізація споживних властивостей м’якого
морозива / Летута Т.М., Бєляєва І.М., Фролова Т.В. // Міжнародна
конференція «Якість і безпечність харчової продукції і сировини –
проблеми сьогодення»:, 25 вересня 2020 р. : ЛТЕУ, м. Львів
Дубініна А. А. Вміст контамінантів у рослинній сировині /
Селютіна Г.А., Попова Т.М. // Міжнародна конференція «Якість і
безпечність харчової продукції і сировини – проблеми сьогодення»:, 25
вересня 2020 р. : ЛТЕУ, м. Львів
Дубініна А. А. Проблеми розвитку студентського підприємництва /
Летута Т.М., Бабіч Ю. // Синергетична концепція розвитку
студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : ІІ
міжнародна науково-методична конференція, 25 вересня 2020 р.: [тези]. –
Харків : ХДУХТ, 2020. – C. 136–137.
Дубініна А. А. Вміст біологічно активних речовин у пастах із ревеню
й аґрусу. / Селютіна Г.А., Щербакова Т.В. // Розвиток харчових виробництв,
ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи,
ефективність: Міжнародна науково-практична конференція, 14 травня 2020 р.
: [тези у 2-х ч.]. – Харків : ХДУХТ, 2020. – Ч. 1. – C. 167–168.
Дубініна А. А. Особливості епіфітної мікрофлори кісточкових плодів
/ Летута Т.Н., Новикова В.В. // Розвиток харчових виробництв, ресторанного
та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність:
Міжнародна науково-практична конференція, 14 травня 2020 р. : [тези у 2-х
ч.]. – Харків : ХДУХТ, 2020. – Ч. 1. – C. 165–166.