професор кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу
адреса:
69063, Україна, м.Запоріжжя, вул. Університетська, 64
аудиторія:
385
тел.:
e-mail:
професор кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу
адреса:
69063, Україна, м.Запоріжжя, вул. Університетьска, 64
аудиторія:
386
тел.:
e-mail:
професор кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу
адреса:
69063, Україна, м.Запоріжжя, вул. Університетська, 64
аудиторія:
385
тел.:
e-mail:
Доцент кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу
адреса:
69063, Україна, м.Запоріжжя, вул. Університетська, 64
аудиторія:
385
тел.:
e-mail:
доцент кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу
адреса:
69063, Україна, м.Запоріжжя, вул.Жуковського,
аудиторія:
385
тел.:
e-mail:
доцент кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу
адреса:
69063, Україна, м.Запоріжжя, вул. Університетська, 64
аудиторія:
385
тел.:
e-mail:
доцент кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу
адреса:
69063, Україна, м.Запоріжжя, вул. Університетська, 64
аудиторія:
385
тел.:
e-mail:
доцент кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу
адреса:
69063, Україна, м.Запоріжжя, вул. Університетська, 64
аудиторія:
385
тел.:
e-mail:
доцент кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу
адреса:
69063, Україна, м.Запоріжжя, вул. Університетська, 64
аудиторія:
386
тел.:
e-mail:
доцент кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу
адреса:
69063, Україна, м.Запоріжжя, вул. Університетська, 64
аудиторія:
385
тел.:
e-mail:
доцент кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу
адреса:
69063, Україна, м.Запоріжжя, вул. Університетська, 64
аудиторія:
386
тел.:
e-mail:
доцент кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу
адреса:
69063, Україна, м.Запоріжжя, вул. Університетська, 64
аудиторія:
386
тел.:
e-mail:
доцент кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу
адреса:
69063, Україна, м.Запоріжжя, вул. Університетська, 64
аудиторія:
385
тел.:
e-mail:
старший викладач кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу
адреса:
69063, Україна, м.Запоріжжя, вул. Університетська, 64
аудиторія:
385
тел.:
e-mail:
Про нас
Кафедра «Туристичного, готельного та ресторанного бізнесу» є структурним підрозділом Гуманітарного факультету Національного університету “Запорізька політехніка”. Вона розпочала свою діяльність у вересні 2007 року. Кафедру очолює кандидат педагогічних наук, професор Зайцева Валентина Миколаївна
Кафедра «ТГРБ» готує фахівців за освітніми програмами:
«Туризмознавство» (освітній ступінь «бакалавр», “магістр”)
«Готельно-ресторанна справа» ( освітній ступінь “бакалавр”,«магістр»).
За роки існування на кафедрі було сформовано якісний висококваліфікований професорсько-викладацький склад. На кафедрі працює 4 професори, 12 кандидатів наук, доцентів. Для проведення лекційних та практичний занять кафедра залучає провідних фахівців у галузі туристського, готельного та ресторанного бізнесу.
Мета кафедри – сприяти розвитку туризму Запорізької області та інших регіонів України, шляхом підготовки та підвищення кваліфікації високопрофесійних, конкурентоспроможних фахівців зі спеціальностей «Туризм» та “Готельно-ресторанна справа”, здатних активно діяти в умовах ринкової економіки та міжнародного партнерства.
Кафедрою «ТГРБ» укладені угоди про співробітництво з Запорізькою обласною адміністрацією, ПАТ «Приазовкурорт», ПрАТ «Запоріжтурист», ПАТ «Інтурист», Агенція подорожей «Інтурист», ПП «Дімона-авіатур», ТОВ «TEZ TOUR», ПрАТ “Інтурист-Запоріжжя”, готелем “Театральний”, готелем Khortisa Palase, Job’s Cafe, кафе “Тихий дворик”, а також іншими туристськими підприємствами регіону.
З 2007 року кафедра співпрацює з провідними туроператорами та готелями Туреччини Tez tour, Рrens Group, Amara Dolche Vita, Rixos, Peninsula на базі яких щорічно проходять виробничу практику та стажування з туристського, готельного та ресторанного бізнесу понад 200 студентів всіх форм навчання спеціальності «Туризм та рекреація» та “Готельно-ресторанна справа”.
Спеціальність «Туризм та рекреація» включає в себе вивчення дисциплін, які в подальшому будуть застосовувати випускники кафедри в практичній діяльності. Насамперед, це такі дисципліни, як «Туристські ресурси України», «Активний туризм», «Історія розвитку світового туризму», «Організація анімаційних послуг», «Технологія гостинності», «Технологія готельної справи», «Економіка туризму», «Маркетинг туризму», «Менеджмент туризму», «Іміджеологія в туризмі», «Організація екскурсійних послуг», «Організація обслуговування туристів в готелях», «Організація послуг харчування», «Організація діяльності тур фірм», «Антикризове управління в туризмі», «Корпоративне управління в туризмі», «Аналіз та оцінка потенціалу туристських територій» та інші.
Спеціальінсть “Готельно-ресторанна справа” включає в себе дисципліни, які направлені на ознайомлення студентів зі специфікою надання послуг в готельно-ресторанному господарстві, а саме: “Харчова хімія”, “Організація ресторанного господарства”, “Організація готельного господарства”, “Товарозвновство”, “Організація обслуговування туристів у готелях”, “Інноваційні технології в готельному господарстві” та інші.
Викладачами кафедри підготовлено навчальні посібники під грифом МОН України, а саме «Туристські ресурси України», «Активний туризм», «Організація анімаційних послуг», «Рекреаційна географія», «Технологія готельної справи», «Туристське країнознавство», «Економіка туризму», «Ризики та економічна безпека тур фірми», «Технологія ресторанної справи», «Фінанси, грошовий обіг та кредит», «Рекреалогія та санаторно-курортне лікування», «Правове регулювання туристичної діяльності», «Основи музеєзнавства», «Менеджмент туризму», “Організація обслуговування туристів у готелях”, “Ресторанна справа: технологія та організація” та інші, які активно використовуються викладачами та студентами у навчальному процесі.
Кафедрою видано 12 колективних монографії присвячених проблемам аналізу та оцінці розвитку туристського, готельного та ресторанного бізнесу в Україні. На базі кафедри ТГРБ постійно проводяться науково-практичні конференції.
На кафедрі «ТГРБ» функціонує дві навчальні лабораторії «Туристська фірма» та “Готельно-ресторанного бізнесу”, на базі яких студенти мають можливість закріплювати практичні навички з туристичного, готельного та ресторанного бізнесу.
Офіційні аккаунти кафедри в соцмережах для проведення профорієнтаційної роботи та з метою популяризації спеціальностей:
Програма бакалаврів озроблено відповідно до місії та стратегії університету, має на меті підготовку фахівців, які володіють компетенціями в галузі готельно-ресторанної справи та здатні розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми, що характеризуються комплексністю та невизначеністю умов у сфері готельного та ресторанного бізнесу з урахуванням потреб післявоєнного періоду щодо відновлення регіональної сфери гостинності на засадах ефективної співпраці з органами публічної влади та іншими стейкголдерами.
Програма розроблена відповідно до місії та стратегії університету, має на меті підготовку фахівців, які володіють компетенціями для успішного здійснення економічної, організаційно-управлінської, конкурентоспроможної діяльності у сфері готельно-ресторанного бізнесу, що передбачає здійснення дослідницько-інноваційної діяльності
Програма розроблена у відповідності до місії та стратегії Національного університету «Запорізька політехніка» та має на меті підготовку висококваліфікованих бакалаврів з туризму, які володіють загальними і фаховими компетентностями та здатні розв’язувати комплексні складні професійні задачі і вирішувати практичні проблеми у сфері рекреації й туризму, які характеризуються багаторівневістю, мінливістю та невизначеністю умов післявоєнного відновлення й подальшого сталого розвитку регіональної індустрії туризму на засадах ефективної співпраці з органами публічної влади та іншими стейкхолдерами.
Забезпечення високоякісної вищої освіти та підготовку висококваліфікованих фахівців, здатних розв’язувати завдання дослідницького, інноваційного, управлінського та проєктного характеру в сфері туризму і рекреації з урахуванням специфіки природних, історико-культурних та рекреаційних ресурсів території регіону та розроблена в межах зазначених стратегічних та оперативних цілей Стратегії розвитку НУ «Запорізька політехніки», економіки регіону та країни.
ПЕРЕЛІК ОСВІТНІХ КОМПОНЕНТІВ КАФЕДРИ
Бакалавр | Магістр |
Туризмознавство | Готельно-ресторанна справа | Туризмознавство | Готельно-ресторанна справа |
Активний туризм | Гігієна та санітарія в галузі | Методологія і організація наукових досліджень | Методологія наукових досліджень і викладання дисциплін |
Рекреаційна географія | Історія розвитку індустрії гостинності | Ділова іноземна мова (англійська) | Професійна іноземна мова |
Безпека в туризмі | Організація рекреаційних послуг
|
Конкурентоспроможність та інновації в туризмі | Стратегічний менеджмент та маркетинг в готельно-ресторанній справі |
Економіка туризму курсова |
Готельні анімаційні послуги |
Аналіз та оцінка потенціалу туристичних територій курсова |
Організація обслуговування туристів у готелях курсова |
Ризики та економічна безпека турфірм |
Математика в галузі |
Регіональна політика сталого розвитку туризму | Корпоративне та антикризове управління |
Історія розвитку світового туризму |
Харчова хімія
|
Стратегічний менеджмент в туризмі | Інноваційні технології в готельно-ресторанному господарстві |
Маркетинг в туризмі Курсова |
Основи наукових досліджень | Управління проектами в туризмі | Конкурентоспроможність та інновації в готельно-ресторанному бізнесі |
Менеджмент туризму |
Стандартизація, сертифікація, метрологія |
Моніторинг світового ринку туристичних послуг | Науково-педагогічний практикум |
Міжнародний туризм |
Етнічні кухні | Переддипломна практика | Переддипломна практика |
Організація анімаційних послуг | Товарознавство | Кваліфікаційна робота | Кваліфікаційна дипломна робота |
Організація екскурсійної діяльності |
Організація ресторанного господарства Курсова |
||
Організація підприємницької діяльності | Безпека в галузі
|
||
Організація послуг харчування | Економіка в готельно-ресторанному господарстві | ||
Організація транспортних подорожей |
Організація готельного господарства Курсова |
||
Основи наукових досліджень |
Технологія продукції ресторанного господарства | ||
Рекреалогія та санаторно-курортне лікування |
Міжнародна готельна індустрія | ||
Рекреаційні комплекси | Організація барної справи | ||
Технологія готельної справи | Менеджмент готельно-ресторанного господарства | ||
Технологія ресторанної справи | Маркетинг готельно-ресторанного господарства | ||
Технологія туристичної діяльності Курсова |
Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства | ||
Туристичне країнознавство |
Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві | ||
Туристичні ресурси України |
Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства | ||
Туроперейтинг |
Ознайомча практика |
||
Навчальна практика |
Навчальна практика |
||
Виробнича практика |
Виробнича практика |
||
Переддипломна практика |
Переддипломна практика |
||
Атестація |
Атестація |
||
Кваліфікаційна робота (дипломування) | Кваліфікаційна робота (дипломування) |