Дубініна Антоніна Анатоліївна

Дубініна Антоніна Анатоліївна

Посада:

професор кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу

Науковий ступінь:

доктор технічних наук

Вчене звання:

професор

Освіта:

Харківський інститут громадського харчування, 1981 рік, Спеціальність «Технологія і організація громадського харчування», Інженер технолог

Докторська дисертація: «Наукове обґрунтування формування споживних
властивостей фортифікованих паст фруктів та овочів», 2014 р. Харківський державний університет харчових технологій

Дисципліни, які викладає:

Товарознавство

Технологія продукції ресторанного господарства

Основні мови спілкування:

українська, англійська

Участь у роботі рад і державних структур:

  • Член науково-методичної комісії з бізнесу, управління та права, підкомісії 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» сектору вищої освіти науково-методичної ради МОН України

  • Член секції 24 – Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології Наукової ради МОН України

  • Член редколегії збірника наукових праць «Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки»

  • Член редколегії збірника наукових праць ХДУХТ «Прогресивна техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі»

Дисертація:

  • Докторська дисертація зі спеціальності 05.18.15 «Товарознавство харчових продуктів»; на тему: «Наукове обґрунтування формування споживних властивостей фортифікованих паст фруктів та овочів», 2014 р. ХДУХТ

Наукові інтереси:

  • товарознавство

  • інноваційні технології в ресторанному господарстві

  • технологія харчового виробництва

Обліковий запис науковця

Підвищення кваліфікації

  • India – Portugal – Ukraine – Latvia – Romania – Uzbekistan November 1 – December 15, 2023

    VI INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONGRESS “SOCIETY OF AMBIENT INTELLIGENCE 2023” AND COMPLETED INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND PEDAGOGICAL INTERNSHIP 180 HOURS (6 ECTS CREDITS)

Додаткова освіта:

  • Міжнародний проєкт European Bartenden school та Барної академії Diageo з навчання та тренування професіоналів барної справи й індустрії гостинності (2022р.)

Участь у міжнародних освітніх програмах та проектах:

  • Проект Еразмус+ ключова дія КА1 з Економічним університетом Варни (м. Варна, Болгарія)

  • Проект Еразмус+ ключова дія КА1 з Економічним університетом Варни (м. Варна, Болгарія)

Рік початку діяльності в університеті: 2022 р.

Основні наукові роботи

  1. Всього наукових праць: понад 500, в т.ч.: понад 180 фахових статей, понад 30 монографій, понад 300 тез конференцій, 10 патентів

  2. Дубініна А. А., Ленерт С.О., Селютіна Г. А., Попова Т. М., Селютін В. М., Бєляєва І. М. Наукові підходи до формування споживних властивостей нового продукту. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2021. Вип. 1(33). C. 199-211.

  3. Дубініна А.А., Попова Т. М., Ленерт С. О., Гершун В. С. Комплексна оцінка якості пшона із проса різних сортів / Вчені записки Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського. Серія: Технічні науки. Том 31 (70), Ч.2, № 2, 2020. – С. 105-110

  4. Дубініна А. А., Ленерт С. О., Селютіна Г. А., Попова Т. М., Селютін В. М., Бєляєва І. М. Наукові підходи до формування споживних властивостей нового продукту / Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. / Харк. держ. ун-т харч. та торг. Харків, 2021. Вип. 1(33). C. 199–21

  5. Патент на винахід № 122758, Україна, МПК А23В 7/154 (2006.01), А23В 7/16 (2006.01 Плівкове покриття для обробки плодів томатів перед зберіганням: / Черевко О. І., Дубініна А. А., Летута Т. М., Ленерт С. О., Фролова Т. В., Хацкевич Ю. М., Татар Л. В. Колесник В. В. № а201912138, заявл. 23.12.2019, опубл. 28.12.2020, Бюл. № 24/2020. 4 с

  6. - Патент № 125712 18.05.2022 Бюл. № 2 Винахід «Плівкове покриття для обробки плодів вишні перед зберіганням» / Дубініна А.А. та і

  7. Патент № 125711 18.05.2022 Бюл. № 2 Винахід «Плівкове покриття для обробки плодів черешні перед зберіганням» / Дубініна А.А. та і

  8. Стандарт вищої освіти (бакалаврського) рівня галузь знань 07 «Управління та адміністрування», спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Київ : МОН України, 2018. - 17 с.

  9. Дубініна А. А., Летута Т. М., Фролова Т. В. Основи наукових досліджень: візуальне супроводження курсу для студентів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» освітній ступінь бакалавр; Харківський держ. ун-т харчування та торгівлі. Харків: ХДУХТ, 2020. 66 c.

  10. А. Дубініна, В. Зайцева, М. Мардар, Т. Кукліна… ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ОВОЧІВ ТА ФРУКТІВ ЗА ДОПОМОГОЮ СТРАТЕГІЙ БІОФОРТИФІКАЦІЇ. - Food Science & Technology (2073-8684), 2023

Контакти

адреса:

69063, Україна, м.Запоріжжя, вул. Університетьска, 64

аудиторія (кабінет):

386

тел.: